Ropogós mogyorós keksz - Mennyei gluténmentes változat
A forró tea vagy kávé is jobban esik, ha elrágcsálsz mellé egy-két frissen sült mogyorós kekszet.

Ropogós mogyorós keksz - Mennyei gluténmentes változat
Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

A banánnal gazdagított sütemény a ropogós mogyorótól még ellenállhatatlanabb lesz. Ízlés szerint reszelt almát és csokidarabkákat is keverhetsz a tésztába. Akár dupla adagot is süthetsz egyszerre, mert senki sem fog megállni egy-két darabnál.

Mogyorós keksz

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 15 dkg rizsliszt
  • 10 dkg törökmogyoró
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 banán
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A banánt nyomkodd össze jó alaposan egy villával, és add hozzá a cukrot. Dolgozd össze a sütőporral, a sóval vegyített rizsliszttel, a pörkölt, durvább darabokra vágott mogyoróval, a vajjal és a vaníliás cukorral. Tedd hozzá a villával felvert tojást, és dolgozd össze a masszát.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rakj diónyi golyókat egymástól körülbelül öt centis távolságra. Azért ne közelebb, mert sütés közben a kekszek tovább nőhetnek. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15-20 perc alatt süsd meg enyhén pirosra. Mielőtt kivennéd, végezz tűpróbát. Szúrj az egyik kekszbe egy hegyes kést, ha nem tapad hozzá massza, elkészült. Hagyd a sütiket egy kicsit a sütőlapon hűlni, utána szedd csak ki.

Szűrővizsgálat otthon

Önellenőrzésre szolgáló gyorstesztünk a gluténérzékenységgel összefüggő szöveti transzglutamináz ellenes IgA antitestek kimutatására alkalmas. Egy csepp véredből 97%-os bizonyossággal meg tudja állapítani, hogy a tüneteidet cölikália okozza-e.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük