Talán finomabb, mint a kókuszgolyó: krémes mogyorós golyócskák sütés nélkül

A sütés nélkül készülő mogyorós golyócskák elkészítése csak egy pillanat, és ugyanilyen hamar el is fogynak a tányérról.

Mogyorós golyócskák receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha használtál már mogyoróvajat, biztos te is tudod, mennyire sokoldalúan felhasználható alapanyagról van szó. A tengerentúlon mindennapos ételnek számít, és már itthon is egyre többet vásároljuk, hiszen általában a közepes méretű boltokban is kapható. A golyócskákhoz a mogyorót legjobb aprítógépben összetörni, de ennek hiányában egy éles kés is megteszi.

Mogyorós golyócskák

Hozzávalók

  • 25 dkg darált keksz
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg mogyoróvaj
  • 6 dkg pörkölt, sótlan földimogyoró
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 dl tej
  • 3 evőkanál kókuszreszelék a forgatáshoz
Recept idők

Elkészítés:

A vajat elkészítés előtt egy órával vedd ki a hűtőből, hogy könnyen kezelhetővé váljon. A mogyorót aprítógépben vagy egy éles késsel vágd durvára, és öntsd egy tálba. Add hozzá a puha vajat, a mogyoróvajat, a kakaóport és a cukrot, lassan adagold bele a tejet, és kézzel gyúrj belőle sima tésztát. Ha túl száraz, egy kis tejjel hígítsd, ha túl folyékony, óvatosan adj még hozzá egy kevés kekszet. Ha már megfelelő állagú, nedves kézzel formálj belőle diónyi golyókat, forgasd meg mindegyiket kókuszreszelékben, és már tálalhatod is a mennyei desszertet.

Hasonlóan sütés nélkül készülő, nagyon finom édesség a fehér csokis trüffelgolyó, aminek a citrom ad kis savanykás ízt.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük