Fantasztikus mini meggyes piték egyszerűen

Nemcsak finom, mutatós is

Nincs az a gyerek, aki ne enné meg a kreatív mini meggyes pitéket.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Külföldön már hódítanak a pitenyalókák, légy te is az elsők között, akik itthon kipróbálják! Semmivel nem nehezebb elkészíteni, mint a hagyományos gyümölcsös pitéket. A látványtól viszont mindenki odalesz. Gyerekzsúrokra, esküvőkre is tökéletes. Kövesd Tóth Tamásné receptjét!

15782601 ad56db2966cc7b2159ed3161f294aca1 wm

Mini meggyes piték

Hozzávalók 12 darabhoz

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • citrom

Töltelékhez

  • 30 dkg friss meggy
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő

Kenéshez

  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A saslik- vagy hurkapálcákat vágd ketté, és áztasd vízbe. A lisztet morzsold el a vajjal, majd dolgozd bele a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a tojássárgát. Addig gyúrd, amíg össze nem áll. Csomagold fóliába a tésztát, és tedd a hűtőbe egy órára.

A töltelékhez a meggyet magozd ki, és egy lábosban melegítsd fel a cukorral. A levéből végy ki egy keveset, keverd el a keményítővel, és sűrítsd be. Hagyd kicsit hűlni. A kenéshez a tojást enyhén verd fel. Pihentetés után a tésztát nyújtsd két-három milliméter vastagra, majd egy öt centis kiszúróval szaggass belőle köröket.

Pakold a felét sütőpapírral bélelt tepsire. Mindegyik szélét kend meg a felvert tojással, a körökre fektess egy-egy pálcát, majd a tészta közepébe rakj két-három meggyet. A másik felére egy összenyomott szívószállal szúrj lyukakat, a széleket körben vékonyítsd el, és így fektesd a kiszúrt korongokat a meggyre. Nyomd össze a széleket, majd villával is mintázd meg tetszés szerint. A tetejüket a tojással kend le, 180 fokra előmelegített sütőben süsd pirosra, és porcukorral hintve kínáld.

15782607 f5c7fdee8ef56216c36c4343debd2b0c wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük