Fantasztikus mini meggyes piték egyszerűen
Nincs az a gyerek, aki ne enné meg a kreatív mini meggyes pitéket.
Külföldön már hódítanak a pitenyalókák, légy te is az elsők között, akik itthon kipróbálják! Semmivel nem nehezebb elkészíteni, mint a hagyományos gyümölcsös pitéket. A látványtól viszont mindenki odalesz. Gyerekzsúrokra, esküvőkre is tökéletes. Kövesd Tóth Tamásné receptjét!
Mini meggyes piték
Hozzávalók 12 darabhoz
Tésztához
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- citrom
Töltelékhez
- 30 dkg friss meggy
- 3 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
Kenéshez
- 1 tojás
Elkészítés:
A saslik- vagy hurkapálcákat vágd ketté, és áztasd vízbe. A lisztet morzsold el a vajjal, majd dolgozd bele a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a tojássárgát. Addig gyúrd, amíg össze nem áll. Csomagold fóliába a tésztát, és tedd a hűtőbe egy órára.
A töltelékhez a meggyet magozd ki, és egy lábosban melegítsd fel a cukorral. A levéből végy ki egy keveset, keverd el a keményítővel, és sűrítsd be. Hagyd kicsit hűlni. A kenéshez a tojást enyhén verd fel. Pihentetés után a tésztát nyújtsd két-három milliméter vastagra, majd egy öt centis kiszúróval szaggass belőle köröket.
Pakold a felét sütőpapírral bélelt tepsire. Mindegyik szélét kend meg a felvert tojással, a körökre fektess egy-egy pálcát, majd a tészta közepébe rakj két-három meggyet. A másik felére egy összenyomott szívószállal szúrj lyukakat, a széleket körben vékonyítsd el, és így fektesd a kiszúrt korongokat a meggyre. Nyomd össze a széleket, majd villával is mintázd meg tetszés szerint. A tetejüket a tojással kend le, 180 fokra előmelegített sütőben süsd pirosra, és porcukorral hintve kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció