Fűszeres miccs eredeti román recept szerint - Kint és bent is elkészítheted
A miccs a grillpartik nagy kedvence. Legalább a sütés előtti nap állítsd össze, mert minél tovább érleled, annál finomabb.

Fűszeres miccs eredeti román recept szerint - Kint és bent is elkészítheted
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Lehúzzák a piros foltokat, mélyen hidratálják a bőrt: szérumokat teszteltünk »

A garbó ultranőiesen: egyetlen ruhadarab, ami nem hiányozhat a szekrényedből idén »

5 színésznő, aki a göndör és az egyenes frizurát is kipróbálta – Kinek melyik állt jobban? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha kóstoltad a románok messze földön híres kolbászát, akkor biztos, hogy még mindig a szádban érzed az ízét. Az eredeti recept szerint háromféle húsból, sertésből, marhából és birkából készül, de mára sokat egyszerűsödött a recept. Kellemesen fűszeres, grillen sütve a legfinomabb. Ajvárral, lilahagymával kínáld.

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéshús
  • 40 dkg marhahús
  • 30 dkg birkahús
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál bors
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál borsikafű
  • 2 kávéskanál fűszerkömény
  • 2 teáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

A háromféle húst daráld le kétszer-háromszor, de erre akár a hentest is megkérheted. Fűszerezd préselt fokhagymával, sóval, borssal, borsikafűvel, köménnyel, és add hozzá a szódabikarbónát is. Takard le, és tedd legalább nyolc órára a hűtőszekrénybe. Még jobb, ha egy napon át állni hagyod, a hűtőben természetesen.

Sütés előtt készíts a masszából vizes kézzel hosszú, kisebb hengereket. Ha teheted, grillezd, erősebb parázs felett, jól megolajozott rácson. Serpenyőben, kevés olajon sütve is finom lesz. Fontos, hogy gyakran forgasd meg, hogy egyformán piruljon.

Ezt is szeretjük