Rozmaringos pulykamell mézes-mustáros szósszal, tepsiben sütve
A mézes-mustáros szósz kiválóan megy a húsokhoz, a kicsit szárazabb pulykamellhez pedig különösen illik.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
Pulykát ne csak ünnepen tegyél az asztalra, hisz fantasztikus finomságokat készíthetsz belőle! A mézes-mustáros szósz is feldobja, ráadásul egyszerre édes, savanykás és csípős. Ha lehet, dijoni mustárból készítsd, abból a legfinomabb. Ügyelj arra, hogy valóban csak egy kevés fokhagymát tegyél bele, különben túlságosan uralni fogja a szósz ízvilágát.
Mézes-mustáros pulykamell
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamellfilé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál aprított rozmaring
- 1 evőkanál grillfűszerkeverék
- 1 dl fehérbor
- 1 evőkanál olaj
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál víz
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A pulykamellfilét vágd nagyobb szeletekre. Folpack alatt óvatosan klopfold ki, majd szórd meg sóval, borssal, rozmaringgal és a fűszerkeverékkel. Tedd egy tálba, locsolj rá olajat és fehérbort, majd fóliával letakarva pihentesd a hűtőben egy órát.
Közben készítsd el a mézes-mustáros szószt. A hozzávalókat egy kis tálban alaposan keverd össze. Ügyelj arra, hogy a méz is feloldódjon. Letakarva tedd a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. A pulykamellszeleteket vedd ki a pácból, és serpenyőben két-két perc alatt forró olajon süss kérget mindkét oldalukra. Ezután helyezd őket egymás mellé a tepsibe.
Dobj melléjük egy fej felkarikázott vöröshagymát, négy egész gerezd fokhagymát, és öntsd alájuk a boros páclevet. Alufóliával letakarva süsd 200 fokon harminc percig, majd további 20 percig pirítsd. Tálaláskor a szeletek tetejére szedj a szószból, és kínálj mellé házi sült krumplit.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept