Rozmaringos pulykamell mézes-mustáros szósszal, tepsiben sütve
A mézes-mustáros szósz kiválóan megy a húsokhoz, a kicsit szárazabb pulykamellhez pedig különösen illik.

- 6 lépés, ami profi szintre emeli a nyári hajápolást: így előzd meg a töredezést és a szénaboglya-effektust »
- A 73 éves Vera Wang elképesztő módon viseli a merész darabokat: a 3 legextrémebb szettje az elmúlt évekből »
- Minden összeállítást feldob, fiatalítja és frissíti a megjelenést: így használd ki a fehér mágikus erejét nyáron »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- Illetlennek tűnsz, ha így jelensz meg egy esküvőn: 10 tiltólistás ruha és kiegészítő
Pulykát ne csak ünnepen tegyél az asztalra, hisz fantasztikus finomságokat készíthetsz belőle! A mézes-mustáros szósz is feldobja, ráadásul egyszerre édes, savanykás és csípős. Ha lehet, dijoni mustárból készítsd, abból a legfinomabb. Ügyelj arra, hogy valóban csak egy kevés fokhagymát tegyél bele, különben túlságosan uralni fogja a szósz ízvilágát.
Mézes-mustáros pulykamell
Hozzávalók
- 50 dkg pulykamellfilé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál aprított rozmaring
- 1 evőkanál grillfűszerkeverék
- 1 dl fehérbor
- 1 evőkanál olaj
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál víz
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A pulykamellfilét vágd nagyobb szeletekre. Folpack alatt óvatosan klopfold ki, majd szórd meg sóval, borssal, rozmaringgal és a fűszerkeverékkel. Tedd egy tálba, locsolj rá olajat és fehérbort, majd fóliával letakarva pihentesd a hűtőben egy órát.
Közben készítsd el a mézes-mustáros szószt. A hozzávalókat egy kis tálban alaposan keverd össze. Ügyelj arra, hogy a méz is feloldódjon. Letakarva tedd a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. A pulykamellszeleteket vedd ki a pácból, és serpenyőben két-két perc alatt forró olajon süss kérget mindkét oldalukra. Ezután helyezd őket egymás mellé a tepsibe.
Dobj melléjük egy fej felkarikázott vöröshagymát, négy egész gerezd fokhagymát, és öntsd alájuk a boros páclevet. Alufóliával letakarva süsd 200 fokon harminc percig, majd további 20 percig pirítsd. Tálaláskor a szeletek tetejére szedj a szószból, és kínálj mellé házi sült krumplit.
Még több recept