Rozmaringos pulykamell mézes-mustáros szósszal, tepsiben sütve
A mézes-mustáros szósz kiválóan megy a húsokhoz, a kicsit szárazabb pulykamellhez pedig különösen illik.

mezes-mustaros-pulykamell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pulykát ne csak ünnepen tegyél az asztalra, hisz fantasztikus finomságokat készíthetsz belőle! A mézes-mustáros szósz is feldobja, ráadásul egyszerre édes, savanykás és csípős. Ha lehet, dijoni mustárból készítsd, abból a legfinomabb. Ügyelj arra, hogy valóban csak egy kevés fokhagymát tegyél bele, különben túlságosan uralni fogja a szósz ízvilágát.

Mézes-mustáros pulykamell

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamellfilé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál aprított rozmaring
  • 1 evőkanál grillfűszerkeverék
  • 1 dl fehérbor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál víz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A pulykamellfilét vágd nagyobb szeletekre. Folpack alatt óvatosan klopfold ki, majd szórd meg sóval, borssal, rozmaringgal és a fűszerkeverékkel. Tedd egy tálba, locsolj rá olajat és fehérbort, majd fóliával letakarva pihentesd a hűtőben egy órát.

 

Közben készítsd el a mézes-mustáros szószt. A hozzávalókat egy kis tálban alaposan keverd össze. Ügyelj arra, hogy a méz is feloldódjon. Letakarva tedd a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. A pulykamellszeleteket vedd ki a pácból, és serpenyőben két-két perc alatt forró olajon süss kérget mindkét oldalukra. Ezután helyezd őket egymás mellé a tepsibe.


Dobj melléjük egy fej felkarikázott vöröshagymát, négy egész gerezd fokhagymát, és öntsd alájuk a boros páclevet. Alufóliával letakarva süsd 200 fokon harminc percig, majd további 20 percig pirítsd. Tálaláskor a szeletek tetejére szedj a szószból, és kínálj mellé házi sült krumplit.

Ezt is szeretjük