Békebeli mézes béles - Másnapra lesz igazán puha
A kiadós mézes béles jól jön, ha sok vendéget vársz.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Hatalmas szemek 5 lépésben, pillanatok alatt - Így használd a fehér szemceruzát »

Ha különleges, miért ne adhatnád ajándékba: a legjobb szépségápolási csomagok karácsonyra »

Ez nem csak egy póló, segíthetsz vele: egyedi kollekció magyar tervezőtől és ismert zenészektől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mézes béles régi kedvenc, amely soha nem megy ki a divatból. Ez a recept is több évtizedes, különlegessége, hogy a vaj helyett zsírral készül. Így pont olyan lesz a süti, mint amilyet gyermekkorodban ettél.

A tetejére szórhatsz porcukrot, diót, de akár csokimáz is kerülhet rá. Sokáig finom puha marad, így érdemes egy-két nappal előre elkészíteni.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 4 evőkanál tej
  • 3 evőkanál méz
  • 3 dkg zsír
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 12 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc

Rakd a tojást, a zsírt, a cukrot, a tejet és a mézet egy lábosba, majd vízgőz felett, folyamatosan kevergetve főzd sűrűre. A tűzről levéve add hozzá a szódabikarbónával vegyített lisztet, és gyúrd össze. Oszd a sima, fényes tésztát négy-hat egyenlő részre attól függően, hány lapot szeretnél sütni, és pihentesd 30 percig.

Ezt követően nyújts körülbelül fél centi vastag lapokat, és rakd megvajazott, lisztezett tepsi hátára. Süsd meg egyenként 180 fokos sütőben körülbelül tíz-tíz perc alatt. Vigyázz, mert hamar megég!

A krémhez a tejet öntsd egy lábosba, add hozzá több részletben a lisztet, és kis lángon, állandóan kevergetve főzd sűrűre. Hűlés közben is időnként kavard meg. A vajat, a vaníliás cukrot és a porcukrot verd habosra, majd dolgozd a krémhez. A lapokat töltsd meg, és rakd egymásra. Pihentesd a sütit legalább egy éjszakán át. 

Blog.hu ajánló