Krémes, mentás forró csoki: ebbe tedd a karácsonyról megmaradt csokikat
Ha tél, akkor forró csoki minden mennyiségben! A sűrű, lágy, mentás változat hideg esték nagy kedvence.

Ha teheted, ne porból készítsd a forró csokit, hisz ízfokozók nélkül is csodás lesz. Percek alatt elkészül, és nagyon finom. Ha túl sok csokit kaptál karácsonyra, azokat is felhasználhatod hozzá. Feldobhatod pillecukorral, tejszínhabbal, kakaóporral, és mentalevéllel is díszítheted.
Mentás forró csoki
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg étcsoki
- 5 dl tej
- 2 dl tejszín
- 4 levél menta
- 2 evőkanál cukor
- 0.5 rúd vanília
- 1 teáskanál fahéj (őrölt)
Elkészítés:
A jó minőségű étcsokit tördeld kockákra. A tejet, a tejszínt vízgőz felett kezdd el melegíteni. Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a csokit és a mentát. Többször kevergesd meg. Amikor a csoki elolvad, és az ital homogén, húzd le a tűzről. Rögtön töltsd poharakba. A mentaleveleket egy-két csepp sziruppal is helyettesítheted.
A forró csoki mellé rágcsálj isteni csokis kekszet! Percek alatt összeállítod, és hasonló gyorsasággal el is fogy.