Krémes, lágy meggyfagylalt sok tejszínhabbal

Nem kell hozzá fagylaltgép

Ezt a meggyfagylaltot még Bagaméri is megirigyelné.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ehhez a kellemesen savanyú, lágy meggyfagylalthoz nincs szükséged fagylaltgépre. Kiss Aliz receptje alapján pofonegyszerűen és gyorsan összeállíthatod, csak azt nehéz kivárni, amíg megfagy.

Meggyfagylalt

Hozzávalók 2 személyre

  • 25 dkg meggy
  • 2.5 dl joghurt
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • 1 marék citromfűlevél
  • 2.5 dl habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet mosd meg, magozd ki, és tegyél félre néhány szemet a díszítéshez. Majd a citromfűlevelekkel együtt botmixerrel zúzd össze. Arra ügyelj, hogy ne legyen teljesen pépes. Add hozzá a cukrot, a joghurtot, és keverd össze alaposan. A krémet tedd egy jól lezárható edénybe, majd rakd a mélyhűtőbe.

Legalább két órán keresztül fagyaszd. Félóránként kevergesd meg, hogy a jégkristályok összetörjenek. Fogyasztás előtt fél órával tedd át a sima hűtőbe, hogy jól formázható legyen. Szedd kelyhekbe, majd frissen felvert tejszínhabbal és a félretett meggyel díszítve tálald.

15883217 fd66e9ef93fa5f5a3e29ed4a0db9ba0c wm
Ezt is szeretjük