Krémes, lágy meggyfagylalt sok tejszínhabbal
Ezt a meggyfagylaltot még Bagaméri is megirigyelné.
Ehhez a kellemesen savanyú, lágy meggyfagylalthoz nincs szükséged fagylaltgépre. Kiss Aliz receptje alapján pofonegyszerűen és gyorsan összeállíthatod, csak azt nehéz kivárni, amíg megfagy.
Meggyfagylalt
Hozzávalók 2 személyre
- 25 dkg meggy
- 2.5 dl joghurt
- 2-3 evőkanál porcukor
- 1 marék citromfűlevél
- 2.5 dl habtejszín
Elkészítés:
A meggyet mosd meg, magozd ki, és tegyél félre néhány szemet a díszítéshez. Majd a citromfűlevelekkel együtt botmixerrel zúzd össze. Arra ügyelj, hogy ne legyen teljesen pépes. Add hozzá a cukrot, a joghurtot, és keverd össze alaposan. A krémet tedd egy jól lezárható edénybe, majd rakd a mélyhűtőbe.
Legalább két órán keresztül fagyaszd. Félóránként kevergesd meg, hogy a jégkristályok összetörjenek. Fogyasztás előtt fél órával tedd át a sima hűtőbe, hogy jól formázható legyen. Szedd kelyhekbe, majd frissen felvert tejszínhabbal és a félretett meggyel díszítve tálald.
