Mennyei meggyes kevert süti vajas tésztából: egyszerűen nem tudod elrontani

A megunhatatlan meggyes kevert igazi házias süti, ezúttal könnyű vajas tésztából készül.

Mennyei meggyes kevert süti vajas tésztából: egyszerűen nem tudod elrontani
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kevert tésztákat leginkább egyszerűségük és variálhatóságuk miatt szeretjük, gyümölccsel még ellenállhatatlanabbak. A vajas kevert legalább olyan szépen, egyenletesen jön fel, mint a piskóta, és fantasztikusan puha. Ha nem akarod, hogy a gyümölcs lesüllyedjen a tészta aljába, forgasd meg kevés lisztben.  

Meggyes vajas kevert süti

Hozzávalók

  • 40 dkg meggy
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet mosd meg, és magozd ki. A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól a kétféle cukorral, majd add hozzá a puha, szoba-hőmérsékletű vajat. Öntsd hozzá részletekben a tejet, és forgasd hozzá a sütőporral, sóval elkevert lisztet. Dolgozd a masszát csomómentesre. 
 

A tésztát simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tortaformába vagy tepsibe, és szórd a tetejére a meggyet. Süsd meg előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Ha tűpróba során a sütibe szúrt kést vagy tűt üresen húzod ki, biztosan átsült. 
A klasszikus meggyes piskóta visszahozza a régi ízeket, emlékeket. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük