Mennyei meggyes kevert süti vajas tésztából: egyszerűen nem tudod elrontani
A megunhatatlan meggyes kevert igazi házias süti, ezúttal könnyű vajas tésztából készül.
A kevert tésztákat leginkább egyszerűségük és variálhatóságuk miatt szeretjük, gyümölccsel még ellenállhatatlanabbak. A vajas kevert legalább olyan szépen, egyenletesen jön fel, mint a piskóta, és fantasztikusan puha. Ha nem akarod, hogy a gyümölcs lesüllyedjen a tészta aljába, forgasd meg kevés lisztben.
Meggyes vajas kevert süti
Hozzávalók
- 40 dkg meggy
- 25 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 dl tej
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- só
Elkészítés:
A meggyet mosd meg, és magozd ki. A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól a kétféle cukorral, majd add hozzá a puha, szoba-hőmérsékletű vajat. Öntsd hozzá részletekben a tejet, és forgasd hozzá a sütőporral, sóval elkevert lisztet. Dolgozd a masszát csomómentesre.
A tésztát simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tortaformába vagy tepsibe, és szórd a tetejére a meggyet. Süsd meg előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Ha tűpróba során a sütibe szúrt kést vagy tűt üresen húzod ki, biztosan átsült.
A klasszikus meggyes piskóta visszahozza a régi ízeket, emlékeket.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció