Ropogós, meggyes-mákos rétes - Bolti lapokból is tökéletes lesz
Ma már senki nem kínlódik a réteslapokkal, de nem baj.


- Sokáig újszerűek maradnak a legkényesebb ruhaanyagok, ha jól bánsz velük: a selyem és a gyapjú is meghálálja a törődést »
- A 62 éves Sharon Stone stílusa csupa meglepetés: a szexisen merész és a vagány ruhákat is lazán bevállalja »
- Pattanásokat, rosaceát, hajhullást okozhat ez a ronda kis élősködő: mikor merülhet fel a gyanú, hogy a bőratka a ludas? »
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Helyesíráskvíz: kulturális vagy kultúrális? Tudod, hogy írjuk helyesen?
Tökéletes, vékony réteslapot sütni nem egyszerű, jól jön hozzá a türelem és a rutin is. Nyáron különösen macerás, így készítsd bátran a régi kedvencet jó minőségű bolti lapokból. Ne spórold ki a tölteléket: a meggy és a mák már sokszor bizonyított együtt, a rétesbe is jól illik.
Meggyes-mákos rétes recept
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 30 dkg meggy
- 20 dkg mák
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál porcukor
- 2 dl tej
- 1 db citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
- olaj
Elkészítés:
Először készítsd el a tölteléket: a tejet forrald fel a cukorral, a citromhéjjal, a vaníliával és a mákkal. Közben kevergesd, nehogy leégjen. Akkor jó, ha sűrű masszát kapsz.
Teríts ki egy réteslapot egy nedves konyharuhára, majd kend meg olajjal. Fektess rá még két lapot, ezeket is olajozd meg vékonyan.
Egyengesd a masszát a réteslapok közepére, arra mehet a kimagozott meggy, és hintsd meg kevés porcukorral. Határozott mozdulatokkal tekerd fel egy konyharuha segítségével jó szorosan, a végeit hajtogasd be. Kend meg a tetejét olajjal, majd rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd meg előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt.

Még több recept