Ropogós, meggyes-mákos rétes - Bolti lapokból is tökéletes lesz
Ma már senki nem kínlódik a réteslapokkal, de nem baj.

Ropogós, meggyes-mákos rétes - Bolti lapokból is tökéletes lesz
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tökéletes, vékony réteslapot sütni nem egyszerű, jól jön hozzá a türelem és a rutin is. Nyáron különösen macerás, így készítsd bátran a régi kedvencet jó minőségű bolti lapokból. Ne spórold ki a tölteléket: a meggy és a mák már sokszor bizonyított együtt, a rétesbe is jól illik.

Meggyes-mákos rétes recept

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap
  • 30 dkg meggy
  • 20 dkg mák
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 dl tej
  • 1 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsd el a tölteléket: a tejet forrald fel a cukorral, a citromhéjjal, a vaníliával és a mákkal. Közben kevergesd, nehogy leégjen. Akkor jó, ha sűrű masszát kapsz.

Teríts ki egy réteslapot egy nedves konyharuhára, majd kend meg olajjal. Fektess rá még két lapot, ezeket is olajozd meg vékonyan.

Egyengesd a masszát a réteslapok közepére, arra mehet a kimagozott meggy, és hintsd meg kevés porcukorral. Határozott mozdulatokkal tekerd fel egy konyharuha segítségével jó szorosan, a végeit hajtogasd be. Kend meg a tetejét olajjal, majd rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd meg előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt.

Ezt is szeretjük