Meggyes-mákos rétes leveles tésztából
Így sokkal gyorsabb és egyszerűbb
Készíts izzadságcsepp nélkül isteni meggyes-mákos rétest!

Meggyes-mákos rétes leveles tésztából
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha rajongsz a rétesért, de nincs kedved dagasztással, kelesztéssel, húzással bajlódni, vesd be a bolti leveles tésztát. Így aztán nagyon gyorsan végzel a megunhatatlan kedvenccel. Ezt a meggyes-mákos rétest még a nagyi is megirigyelné.

Meggyes-mákos rétes

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta vagy réteslap
  • 40 dkg meggy
  • 25 dkg mák
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 citrom
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy konyharuhát nedvesíts be, majd lassan, óvatosan hajtogass ki rajta két-három réteslapot. Kend meg a legfelső tetejét pici olajjal, majd szórd meg cukorral. Ha fagyasztott leveles tésztából készíted, vedd ki előre a mélyhűtőből, hogy kiengedjen, majd nyújtsd körülbelül 20x30 centis téglalappá. 

A töltelékhez a tejet forrald fel, és keverd össze a mákkal, a lereszelt citromhéjjal és a barna cukorral. Kend a masszát a réteslapok közepére. A kimagozott, lecsepegtetett meggyet rakd rá, és szórd meg a maradék cukorral. Óvatosan tekerd fel a konyharuha segítségével úgy, mint a bejglit. A végét hajtogasd be, így nem folyik ki a töltelék.

Szurkáld meg a tetejét néhány helyen villával, kend meg pici olajjal, majd szórd meg cukorral. Tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben, 200 fokon nagyjából 25 perc alatt süsd szép aranybarnára.

Ezt is szeretjük