Meggyes-mákos rácsos pite
A tésztája omlós, az íze fenséges
Ha mákos sütivel nyaggat a család, süss pitét, és tedd izgalmasabbá meggyel és rácsozással.

Meggyes-mákos rácsos pite
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Nincs nőiesebb viselet a pliszírozott szoknyánál: így viseld a szezon alapdarabjaival »

Az arcroller vagy a gua sha hatékonyabb? – Ez alapján válassz az arcmasszírozók közül »

Még mindig a fehér edzőcipők a legjobban variálható darabok, és ősszel is divatosak: nőies fazonok 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A meggyes és a mákos pite külön-külön nagy rajongótáborral rendelkezik. Hát ha még kombinálod a kettőt! A gazdag és finom töltelék miatt külön sok dicséretet begyűjthetsz. A tészta nagy előnye, hogy több napig friss, omlós marad. A meggyes-mákos rácsos pitét sokszor el fogod még készíteni.

Meggyes-mákos rácsos pite

Hozzávalók 12 szelethez:

Tészta

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 2 tojássárga
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél dl tej
  • csipet só

Töltelék

  • 30 dkg mák
  • 20 dkg cukor
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 5 dkg búzadara
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 2 tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • citromlé

Tetejére

  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy tálba a lisztet, a tojássárgát, a vaníliás cukrot, az olvasztott vajat és a sót. A tejet langyosítsd meg, tedd bele a cukrot és az élesztőt. Várd meg, amíg felfut. Ha jócskán megemelkedik, öntsd a lisztes keverékhez. Gyúrd össze, és hagyd állni, amíg elkészíted a tölteléket.

A tejet forrald fel, majd rakd bele a mákot, a cukrot és a búzadarát. Kevergesd egy-két percig, és a tűzről levéve tedd bele a vaníliás cukrot, a baracklekvárt, a tojások felvert habját és a citrom kifacsart levét. A tésztát oszd ketté, kétharmad-egyharmad arányban, és a nagyobb részt lisztezett felületen nyújtsd ki. Igazgasd egy közepes méretű piteformába vagy tepsibe, majd kanalazd rá a tölteléket. Rakosgasd a kimagozott meggyet a mákos masszára. A maradék tésztából sodorj rácsokat, és fedd be vele a pitét, kicsit nyomkodd is rá. Kend le egy felvert tojással, és előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg 30 perc alatt.

Ezt is szeretjük