Tarka meggyes-mákos kevert süti: szuperkönnyű és isteni
Ez nem a megszokott meggyes-mákos süti, annál sokkal csábítóbb. Egyszerűbb, mint gondolnád.

Tarka meggyes-mákos kevert süti: szuperkönnyű és isteni
Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

Elszívja az izzadságot, és kényelmesebbé teszi a cipőt: 5 eset, amikor kisegíthet egy intimbetét »

Hajmeresztő pulóverek a 80-as évekből – Nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk-e »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha könnyű, mégis isteni édességet készítenél, próbáld ki ezt a finomságot! Már megszokhattuk, hogy a meggy és a mák remekül összeillenek. Ebben a sütiben különösen jók együtt. A kevert, tarka tésztát villámgyorsan összeállítod, a többi munkát a sütő elvégzi. Az íze és a külseje miatt is sok dicséretet begyűjthetsz.

Meggyes-mákos kevert süti recept

Hozzávalók:

  • 30 dkg meggy
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 3 dkg mák
  • 1.5 dl étolaj
  • 1.5 dl meleg víz
  • 2 teáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet szűrd le, és magozd ki. A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat fehéredésig keverd a cukorral, majd öntsd hozzá az olajat és a meleg vizet. Vegyítsd a sütőport és a lisztet, majd dolgozd simára a tésztát. A masszát egyengesd egy vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. Hintsd a tetejére a mákot, és a massza közepébe, hosszában végig készíts kisebb mélyedést, oda is rakj belőle. Ha szeretnéd, márványozhatod is, azaz forgasd össze a mákot és a masszát egy villával óvatosan. A tetejét rakd ki egyenletesen meggyel.
 

Told a tésztát előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40-45 perc alatt. Végezz tűpróbát, ha a sütibe szúrt tűre vagy fogvájóra nem ragad massza, kiveheted. Ha ragacsos lesz, süsd tovább. Ha kihűl, vágd fel, és porcukorral megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük