Omlós meggyes süti kevés munkával: csak keverd össze a hozzávalókat
Ebben a meggyes kevert sütiben semmi különleges hozzávaló nincs, mégis álomfinom.

A meggyes kevert süti hozzávalóit egyszerűen csak össze kell keverni egy tálban, és mehetnek is a sütőbe. A legjobb választás arra az esetre, ha gyorsan ennél valamilyen finom, nyári édességet.
Meggyes kevert süti
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg meggy
- 20 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 5 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- porcukor a tetejére
Elkészítés:
A meggyet mosd meg és magozd ki. A tojásokat üsd egy tálba, és robotgéppel verd addig, amíg világossárga habbá válik az egész. Ekkor, még mindig folyamatosan keverve, adagold hozzá a kétféle cukrot, majd reszeld bele a citromhéjat, végül szitáld hozzá a lisztet is. A masszát oszd el egy tepsiben vagy tortaformában. Szórd meg a tetejét meggyel, és told 180 fokos sütőbe 35-40 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Tálalás előtt a tetejét porcukorral szórhatod meg.
Meggyből szörpöt is készíthetsz: ezzel a recepttel nem lőhetsz mellé.
Így készül a legegyszerűbb meggyszörp: vízbe, limonádéba, de koktélba is keverheted
A meggyszörpből isteni üdítőt készíthetsz, egészen fel fog frissíteni az egyszerre savanykás és édes gyümölcsből készült ital.
Elolvasom