Mennyei meggyes kakaós süti: a legegyszerűbb kevert tészta
A meggyes-kakaós kevert süti pillanatok alatt összeállítható, egyszerűségében is lenyűgöző édesség.
Vannak azok a sütemények, amelyekben pont azt szeretjük, hogy nincs bennük semmi csavar. Ilyen a meggyes-kakaós kevert süti is: egyszerűen csak dolgozd össze a hozzávalókat, és élvezd, ahogy a savanykás gyümölcs és az édes kakaós tészta lágyan harmonizál egymással.
Meggyes-kakaós kevert süti receptje
Hozzávalók
- 35 dkg meggy
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 8 dkg vaj vagy margarin
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- 2.5 dl tej
- 1 db tojás
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A meggyet magozd ki, és tedd félre. Egy tálban vegyítsd a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport és a kakaót. Egy másik edényben a vajat keverd habosra a tojással, add hozzá a cukrot és a tejjel felváltva fokozatosan adagold bele a kakaós lisztet.
Keverd simára, majd potyogtasd bele a meggyet is. Öntsd az egészet sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süsd addig, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ha kisült, deszkára borítsd ki, és még melegen szeleteld fel.
Hasonló süteményt készíthetsz cseresznyéből is: ebben a változatban kakaó nincs, viszont pálinka bolondítja meg
- sütemény
- desszert
- édességek
- kakaós sütemény
- kevert süti
- kevert meggyes süti
- csokis-meggyes desszert
- kakaós meggyes süti
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció