Mennyei meggyes kakaós süti: a legegyszerűbb kevert tészta

A meggyes-kakaós kevert süti pillanatok alatt összeállítható, egyszerűségében is lenyűgöző édesség.

Meggyes-kakaós kevert süti receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vannak azok a sütemények, amelyekben pont azt szeretjük, hogy nincs bennük semmi csavar. Ilyen a meggyes-kakaós kevert süti is: egyszerűen csak dolgozd össze a hozzávalókat, és élvezd, ahogy a savanykás gyümölcs és az édes kakaós tészta lágyan harmonizál egymással.

Meggyes-kakaós kevert süti receptje

Hozzávalók

  • 35 dkg meggy
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 8 dkg vaj vagy margarin
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 2.5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A meggyet magozd ki, és tedd félre. Egy tálban vegyítsd a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport és a kakaót. Egy másik edényben a vajat keverd habosra a tojással, add hozzá a cukrot és a tejjel felváltva fokozatosan adagold bele a kakaós lisztet.

Keverd simára, majd potyogtasd bele a meggyet is. Öntsd az egészet sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süsd addig, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ha kisült, deszkára borítsd ki, és még melegen szeleteld fel.
Hasonló süteményt készíthetsz cseresznyéből is: ebben a változatban kakaó nincs, viszont pálinka bolondítja meg

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük