Édes, savanykás meggyes crumble: a gyümölcs szinte lekvárrá sül
A ropogós külsejű, meggyes morzsasüti az egyik legegyszerűbb édesség, amit mégis mindenki imád.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Az angolok morzsasütije nem véletlenül hódította meg az egész világot. Percek alatt összeállíthatod, képtelenség elrontani, és csupa gyümölcs. Meggyszezonban nem kérdés, hogy mivel dobd fel az édes morzsát. A fanyar gyümölcsöt feltétlenül bolondítsd meg fűszerekkel, hogy még izgalmasabb legyen.
Meggyes crumble
Hozzávalók:
- 50 dkg meggy
- 15 dkg liszt
- 10 dkg zabpehely
- 10 dkg vaj
- 6 evőkanál cukor
- 2 evőkanál keményítő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál szegfűszeg
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tésztához a lisztet szórd egy tálba, keverd hozzá a sót, az aprított zabpelyhet, add hozzá a vajat, három evőkanál cukrot, és az ujjbeggyel morzsold össze. Nem kell összegyúrni, elég, ha morzsás állagú. A meggyet mosd meg, magozd ki, szórd meg a maradék cukorral, keményítővel, szegfűszeggel, vaníliás cukorral és fahéjjal, majd jól keverd össze.
Egy piteformát vagy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal. Rakd az aljára a morzsa harmadát, majd oszlasd el rajta a gyümölcsös keveréket, és fedd be a maradék tésztával. Lefóliázva told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. Ha szükséges, a végén vedd le róla a fóliát, és még pirítsd meg! Nyáron egy jó adag fagyival kínáld.
Legközelebb a klasszikus meggyes piskótát készítsd el! Ezzel a recepttel a tészta tökéletes lesz.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept