Édes, savanykás meggyes crumble: a gyümölcs szinte lekvárrá sül
A ropogós külsejű, meggyes morzsasüti az egyik legegyszerűbb édesség, amit mégis mindenki imád.

meggyes-morzsasuti-receptje
Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Ettől a nőies farmertól még nem kell elbúcsúzni: ősszel is szuperdivatos lesz »

Erősítő edzés renyhe hasfal ellen: evés után sem domborodik ki a pocak, ha ezek az izmok jó karban vannak »

Csodás ruhák, ha egyszerűbb polgári szertartást terveztek: mutatjuk a legjobb inspirációkat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az angolok morzsasütije nem véletlenül hódította meg az egész világot. Percek alatt összeállíthatod, képtelenség elrontani, és csupa gyümölcs. Meggyszezonban nem kérdés, hogy mivel dobd fel az édes morzsát. A fanyar gyümölcsöt feltétlenül bolondítsd meg fűszerekkel, hogy még izgalmasabb legyen. 

Meggyes crumble

Hozzávalók:

  • 50 dkg meggy
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg zabpehely
  • 10 dkg vaj
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál keményítő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet szórd egy tálba, keverd hozzá a sót, az aprított zabpelyhet, add hozzá a vajat, három evőkanál cukrot, és az ujjbeggyel morzsold össze. Nem kell összegyúrni, elég, ha morzsás állagú. A meggyet mosd meg, magozd ki, szórd meg a maradék cukorral, keményítővel, szegfűszeggel, vaníliás cukorral és fahéjjal, majd jól keverd össze. 
 

Egy piteformát vagy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal. Rakd az aljára a morzsa harmadát, majd oszlasd el rajta a gyümölcsös keveréket, és fedd be a maradék tésztával. Lefóliázva told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. Ha szükséges, a végén vedd le róla a fóliát, és még pirítsd meg! Nyáron egy jó adag fagyival kínáld. 
Legközelebb a klasszikus meggyes piskótát készítsd el! Ezzel a recepttel a tészta tökéletes lesz. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük