A legegyszerűbb medvehagymás-túrós pogácsa receptje: sokszor elkészíted még idén tavasszal
Azért is nagyszerű ez a medvehagymás-túrós pogácsa, mert nem kell keleszteni, nem szárad ki, és több nap után is omlós lesz.

A legegyszerűbb medvehagymás-túrós pogácsa receptje: sokszor elkészíted még idén tavasszal
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A medvehagyma annyi mindenbe illik, a túrós-sajtos pogácsa is sokkal finomabb tőle. Ez a recept kezdők kedvence lesz, hisz pofonegyszerű. Ne legyen illúziód, bár a pogácsa kiadós, amilyen gyorsan elkészül, olyan hamar el is tűnik a tálból. Teljes kiőrlésű vagy más diétás liszttel is kipróbálhatod.

Medvehagymás-túrós pogácsa

Hozzávalók 32 darabhoz:

Tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg sajt
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 teáskanál

Lekenéshez

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A medvehagymát tisztítsd meg, aprítsd fel. A legegyszerűbb, ha késes robotgépbe teszed. A túrót villával alaposan nyomkodd meg, keverd hozzá a lisztet, a puha vajat, a sót, a reszelt sajtot, végül pedig a medvehagymát. Dolgozd össze a masszát, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.

Pihentetést követően nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra, és szaggasd ki tetszőleges méretű pogácsakiszúróval. Rendezd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend meg a pogácsákat a felvert tojással. Tetszés szerint rácsozhatod, vagy megszórhatod még reszelt sajttal. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg 20-25 perc alatt.

Ezt is szeretjük