A legegyszerűbb medvehagymás-túrós pogácsa receptje: sokszor elkészíted még idén tavasszal
Azért is nagyszerű ez a medvehagymás-túrós pogácsa, mert nem kell keleszteni, nem szárad ki, és több nap után is omlós lesz.

A legegyszerűbb medvehagymás-túrós pogácsa receptje: sokszor elkészíted még idén tavasszal
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Kim Kardashian már megint pucérkodik: egy parfüm kedvéért vált meg a ruháitól »

Szexi melltartók kivágott ruhákhoz: nem fog ki rajtad a pánt, mert nincs is »

A legfinomabb testolajok, melyektől feszesebb lesz a bőr: elmászó kontúrok és narancsbőr ellen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A medvehagyma annyi mindenbe illik, a túrós-sajtos pogácsa is sokkal finomabb tőle. Ez a recept kezdők kedvence lesz, hisz pofonegyszerű. Ne legyen illúziód, bár a pogácsa kiadós, amilyen gyorsan elkészül, olyan hamar el is tűnik a tálból. Teljes kiőrlésű vagy más diétás liszttel is kipróbálhatod.

Hozzávalók 32 darabhoz:

Tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg sajt
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 teáskanál só

Lekenéshez

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A medvehagymát tisztítsd meg, aprítsd fel. A legegyszerűbb, ha késes robotgépbe teszed. A túrót villával alaposan nyomkodd meg, keverd hozzá a lisztet, a puha vajat, a sót, a reszelt sajtot, végül pedig a medvehagymát. Dolgozd össze a masszát, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.

Pihentetést követően nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra, és szaggasd ki tetszőleges méretű pogácsakiszúróval. Rendezd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend meg a pogácsákat a felvert tojással. Tetszés szerint rácsozhatod, vagy megszórhatod még reszelt sajttal. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg 20-25 perc alatt.

Blog.hu ajánló