Fűszeres, gyógyító medvehagymás pesto - Itt a tavasz nagy kedvence
A medvehagymás pesto kenyérre kenve, tésztára, húshoz is tökéletes.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
Még van néhány heted, hogy minél több finomságot készíts a vitamindús, méregtelenítő medvehagymából. A trendi pestót percek alatt összedobod, és hetekig élvezheted az ízét. Annyira finom, hogy nehezen találsz majd rá jelzőket.
A pesto Olaszországban rendkívül népszerű. Zöldségek, magvak, fűszerek, sajtok, olívaolaj hozzáadásával készítik. A medvehagymás változatot chilivel, borssal még pikánsabbá teheted, a diót is helyettesítheted fenyőmagvakkal, mogyoróval. Alakítsd bátran a saját ízlésedre.

Medvehagymás pesto
Hozzávalók
10 dkg medvehagyma
5 dkg parmezán sajt
4 dkg dió
1 dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
Elkészítés ideje: 15 perc
A medvehagymát alaposan mosd meg, majd töröld szárazra. Rakd aprító- vagy turmixgépbe. Tedd hozzá a diót, a fokhagymát, a sót, és pépesítsd. Ne törd túl apróra, ne legyen teljesen homogén. Keverd hozzá az olívaolajat és a reszelt parmezánt. Turmixolj még rajta egyet.
A kész krémet szedd tisztára mosott, kisebb méretű üvegekbe. A tetejére még önthetsz kevés olajat. Szorosan csavard rá a tetőt, és tárold száraz, hideg helyen. Hűtőben hosszú hetekig is eláll.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció