Fűszeres, gyógyító medvehagymás pesto - Itt a tavasz nagy kedvence
A medvehagymás pesto kenyérre kenve, tésztára, húshoz is tökéletes.

medvehagymas-pesto
Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Ezért nincsenek ráncai az 50 éves Naomi Campbellnek: mindennap megcsinálja ezt a 2 perces szépségrutint, mielőtt sminkelne »

Ezek az overallok nem csak divatosak, praktikusak is: a legnépszerűbb kényelmes fazonok idén »

Reszelés nélkül megszabadít a bőrkeményedéstől és babapuhává teszi a talpakat: kipróbáltuk, mit tud a hámlasztó zokni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Még van néhány heted, hogy minél több finomságot készíts a vitamindús, méregtelenítő medvehagymából. A trendi pestót percek alatt összedobod, és hetekig élvezheted az ízét. Annyira finom, hogy nehezen találsz majd rá jelzőket. 

A pesto Olaszországban rendkívül népszerű. Zöldségek, magvak, fűszerek, sajtok, olívaolaj hozzáadásával készítik. A medvehagymás változatot chilivel, borssal még pikánsabbá teheted, a diót is helyettesítheted fenyőmagvakkal, mogyoróval. Alakítsd bátran a saját ízlésedre.

medvehagymas-pesto-recept

Medvehagymás pesto

Hozzávalók

10 dkg medvehagyma
5 dkg parmezán sajt
4 dkg dió
1 dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só

Elkészítés ideje: 15 perc

A medvehagymát alaposan mosd meg, majd töröld szárazra. Rakd aprító- vagy turmixgépbe. Tedd hozzá a diót, a fokhagymát, a sót, és pépesítsd. Ne törd túl apróra, ne legyen teljesen homogén.  Keverd hozzá az olívaolajat és a reszelt parmezánt. Turmixolj még rajta egyet. 

A kész krémet szedd tisztára mosott, kisebb méretű üvegekbe. A tetejére még önthetsz kevés olajat. Szorosan csavard rá a tetőt, és tárold száraz, hideg helyen. Hűtőben hosszú hetekig is eláll.

Ezt is szeretjük