Fűszeres, gyógyító medvehagymás pesto - Itt a tavasz nagy kedvence
A medvehagymás pesto kenyérre kenve, tésztára, húshoz is tökéletes.

medvehagymas-pesto
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Még van néhány heted, hogy minél több finomságot készíts a vitamindús, méregtelenítő medvehagymából. A trendi pestót percek alatt összedobod, és hetekig élvezheted az ízét. Annyira finom, hogy nehezen találsz majd rá jelzőket. 

A pesto Olaszországban rendkívül népszerű. Zöldségek, magvak, fűszerek, sajtok, olívaolaj hozzáadásával készítik. A medvehagymás változatot chilivel, borssal még pikánsabbá teheted, a diót is helyettesítheted fenyőmagvakkal, mogyoróval. Alakítsd bátran a saját ízlésedre.

medvehagymas-pesto-recept

Medvehagymás pesto

Hozzávalók

10 dkg medvehagyma
5 dkg parmezán sajt
4 dkg dió
1 dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só

Elkészítés ideje: 15 perc

A medvehagymát alaposan mosd meg, majd töröld szárazra. Rakd aprító- vagy turmixgépbe. Tedd hozzá a diót, a fokhagymát, a sót, és pépesítsd. Ne törd túl apróra, ne legyen teljesen homogén.  Keverd hozzá az olívaolajat és a reszelt parmezánt. Turmixolj még rajta egyet. 

A kész krémet szedd tisztára mosott, kisebb méretű üvegekbe. A tetejére még önthetsz kevés olajat. Szorosan csavard rá a tetőt, és tárold száraz, hideg helyen. Hűtőben hosszú hetekig is eláll.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük