Selymes, medvehagymás krumplikrémleves: tejszínnel habarva verhetetlen
Ha könnyed, tavaszi levesre vágysz, a különleges illatú, medvehagymás krumplikrémlevesnél jobbat nehezen találsz.

medvehagymas-krumplikremleves
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

Klasszikus, nőies öltözékek, amiknek mindig lesz helye a téli divatban: egyszerűek, de csinosak »

Az 51 éves Jennifer Lopez ünnepi szettjét érdemes eltenni az ötletek közé: végre, nem csak a flitter kerül elő »

Meglepően nőies az új fizuratrend: a kétszínű haj lesöpri az ombrét? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A medvehagymás leves a krumplitól sűrű, a tejszíntől lágy lesz. Ha szereted a fokhagymakrémlevest, ez is a kedvenced lesz. A gyógyító növényt saját magad is begyűjtheted, de már a piacon is kapható. Pirított zsemlekockával, baconnel és sajttal tartalmasabbá, finomabbá teheted, de akár cipóban is tálalhatod. 

Medvehagymás krumplikrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg krumpli
  • 2 dl tejszín
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 db húsleveskocka
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és vágd karikákra, vagy kockázd fel kisebb darabokra. A medvehagymát is tisztítsd meg, mosd meg, és szeld apróra. Kevés olajon süsd pár percig, majd rakd rá a krumplit, és öntsd fel körülbelül egy liter vízzel.
Fűszerezd sóval, borssal, morzsold bele a leveskockát, és főzd puhára a krumplit körülbelül 20 perc alatt. Pépesítsd botmixerrel, majd vegyél ki belőle néhány kanállal, és keverd össze a tejszínnel. Öntsd a levesbe, és főzd egy-két percig. 
Készíts a krémleves mellé puha, omlós medvehagymás pogácsát is!

Ezt is szeretjük