Színes mediterrán tésztasaláta jól behűtve: laktat, mégsem telít el
Ennek a mediterrán tésztasalátának már a látványától is megéhezel, és hidegen az igazi.

tesztasalata
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha tisztességes vacsorára vágysz a kánikulában, a meleg ételt azonban nem kívánod, a tésztasalátát neked találták ki, ugyanis laktató, mégis hidegen az igazi. Ebben a mediterrán hangulatú fogásban a koktélparadicsom és a feta dominál, amiket ezúttal friss bazsalikommal és frissen őrölt tarkaborssal dobj fel. A fejedelmi ételt a hozzá kínált citromos öntet koronázza meg.

Mediterrán tésztasaláta receptje

Hozzávalók:

A salátához

  • 40 dkg fusili tészta
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 20 dkg feta
  • 1 evőkanál friss bazsalikom
  • frissen őrölt tarkabors

A öntethez

  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 csipet
  • 1 csipet bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát tedd lobogó, sós vízbe, majd főzd a csomagoláson jelzett ideig, és szűrd le. A koktélparadicsomokat felezd el, a fetát kockázd fel, a bazsalikomot vágd apróra. Öntsd egy tálba a tésztát, add hozzá a paradicsomot és a fetát, sózd, borsozd, majd szórd meg bazsalikommal.

A citromot nagyon alaposan mosd meg, a héját reszeld le, a levét facsard ki, és az öntet többi hozzávalójával egy kisebb tálban keverd össze. Add a salátához, és tedd az egészet a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek összeérjenek.
Ha kicsit más ízvilágra vágysz, Ezersziget öntettel is kínálhatod a salátát.

Ezt is szeretjük