Mediterrán paradicsomleves 20 perc alatt: az olaszok így készítik
A mediterrán fűszerezésű paradicsomleves hidegen-melegen egyaránt finom, ráadásul jó sűrű.

olasz-paradicsomleves-recept
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Ezt idd reggelire, ha laposabb hasat szeretnél: vízhajtó smoothie céklával »

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

A szupermasni most a legmenőbb az Instán – Így tedd a hajadba, hogy nőies legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha így készíted a paradicsomlevest, minden falatról Olaszország jut majd az eszedbe! A paradicsomhoz jól illenek a különféle zöldfűszerek, a bazsalikom, az oregánó és a rozmaring. Az olaszok nem spórolnak velük. Hogy fokozzák az élvezetet, mozzarellát is tesznek a tetejére. Ha konzervből készül, villámgyorsan megfő. 

Mediterrán paradicsomleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg darabos paradicsomkonzerv
  • 0.5 db kaliforniai paprika
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

Az olívaolajat öntsd egy lábosba, és hevítsd fel. Add hozzá a préselt fokhagymát, majd, amikor színesedni, illatozni kezd, tedd hozzá a kisebb darabokra vágott kaliforniai paprikát. Rakd hozzá a paradicsomkonzervet, és öntsd fel egy liter vízzel.
Morzsolj bele a húsleveskockát, fűszerezd sóval, borssal, oregánóval, rozmaringgal és bazsalikommal. Főzd 10 percig, majd húzd le a tűzről. Pépesítsd botmixerrel. Ha nem találod elég édesnek, cukrot is dobhatsz hozzá. Tálaláskor megszórhatod mozzarellával, vagy tésztát is főzhetsz bele. 
Készíts a mediterrán paradicsomleves mellé egy ízig-vérig olasz desszertet! A tiramisuba ilyenkor gyümölcs is kerülhet. 

Ezt is szeretjük