Kelesztés nélküli, mediterrán kenyér: sonkával és sajttal az igazi
Nem kell hozzá kenyérsütőgép, és kezdő szakácsként is bátran nekiállhatsz.

Kelesztés nélküli, mediterrán kenyér: sonkával és sajttal az igazi
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Kim Basinger unokahúgát szűk és kivágott partiruhákban fotózták »

Milyen típusú a hajad? Ez a fajta hajgumi illik hozzá a legjobban »

Kate Moss húga is gyönyörű: a 20 éves Lottie-ról különleges képek készültek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A frissen sült kenyér illatánál kevés jobb dolog létezik, pláne, ha te magad készíted. Ráadásul az sem gond, ha nincs kenyérsütőd, hiszen sütőben is rendkívül finom péksüteményeket készíthetsz. Ha szereted a mediterrán ízeket, ezt a kenyeret is nagyra értékeled majd.

Mediterrán kenyér

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 0.5 dl fehérbor
  • 20 dkg zöld és fekete olívabogyó vegyesen, apróra vágva
  • 4 db tojás
  • 20 dkg füstölt, nyers sonka, apró kockákra vágva
  • 10 dkg aromás sajt, reszelve
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze az élesztővel, majd add hozzá az olívabogyókat. Jöhet az olívaolaj, a bors és a tojás. Jól keverd össze, a végén pedig, ha fokoznád az élvezetet, rakd hozzá a sonkát és a sajtot. Egy szögletes vagy kerek formát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 55-60 percig kell sütni. Ha kívül ropogós, és belül is átsült, vedd ki a sütőből. Hagyd a rácson hűlni.

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük