Kelesztés nélküli, mediterrán kenyér: sonkával és sajttal az igazi
Nem kell hozzá kenyérsütőgép, és kezdő szakácsként is bátran nekiállhatsz.

Kelesztés nélküli, mediterrán kenyér: sonkával és sajttal az igazi
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A frissen sült kenyér illatánál kevés jobb dolog létezik, pláne, ha te magad készíted. Ráadásul az sem gond, ha nincs kenyérsütőd, hiszen sütőben is rendkívül finom péksüteményeket készíthetsz. Ha szereted a mediterrán ízeket, ezt a kenyeret is nagyra értékeled majd.

Mediterrán kenyér

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 0.5 dl fehérbor
  • 20 dkg zöld és fekete olívabogyó vegyesen, apróra vágva
  • 4 db tojás
  • 20 dkg füstölt, nyers sonka, apró kockákra vágva
  • 10 dkg aromás sajt, reszelve
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze az élesztővel, majd add hozzá az olívabogyókat. Jöhet az olívaolaj, a bors és a tojás. Jól keverd össze, a végén pedig, ha fokoznád az élvezetet, rakd hozzá a sonkát és a sajtot. Egy szögletes vagy kerek formát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 55-60 percig kell sütni. Ha kívül ropogós, és belül is átsült, vedd ki a sütőből. Hagyd a rácson hűlni.

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük