Édes mazsolás, kukoricalisztes muffin: az amerikaiak kedvenc reggelije
Nem hagyományos muffin, de nagyon fogod szeretni a puha, édes tésztát mazsolával felturbózva.

A kukoricaliszt nálunk is egyre kedveltebb, főleg azért, mert a gluténmentes étrendbe is beilleszthető. Most már szinte minden nagyobb boltban hozzájuthatsz. Amerikában ez az édes, mazsolás muffin nagy kedvenc. Népszerűsége talán pont az egyszerűségében rejlik. Készítheted lekvárral vagy csokival megtöltve is. Bátran csomagolj belőle a munkába, sőt jól jöhet sulikezdésre is.
Mazsolás, kukoricalisztes muffin
Hozzávalók
- 15 dkg búzaliszt
- 15 dkg kukoricaliszt
- 12 dkg cukor
- 1 bögre tej
- 2 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál fahéj
- 10 dkg vaj
- 1 csomag mazsola
Elkészítés:
A tojást üsd egy tálba, majd a szoba-hőmérsékletű vajjal és a cukorral keverd habosra. Öntsd hozzá a tejet, forgasd hozzá a sütőporral, sóval, fahéjjal vegyített kétféle lisztet, és dolgozd simára a tésztát. Rakd hozzá a mazsolát is, majd a masszát kanalazd kapszlikkal bélelt muffinsütőbe.
Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha tűpróba során az egyik muffinba szúrt tűt vagy fogvájót üresen húzod ki, a süti elkészült.
Ha muffinalapreceptre van szükséged, amit kedved szerint variálhatsz csokival, lekvárral, gyümölccsel, ezt próbáld ki!