Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények - Kalandozás a közel-keleti gasztronómia világában (x)
Mit rejt a sokat ígérő Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények cím a közel-keleti receptgyűjtemények között?

- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Diana hercegné imádta ezt a vagány dzsekit, most újra divatos: emlékszel még a baseball- és bomberfazonra? »
- Nőiesen telt, párnás a hasa, és a Victoria’s Secret modellje: már nem csak sovány nőkkel reklámozza fehérneműit a márka »
- Újra divatos a vastag nyaklánc: nem lesz giccses a feltűnő fuksz, ha így viseled »
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Emilio felesége bombázó modellé fogyott: Tináról dögös fotók készültek
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Valódi női testek este, vetkőzés után
- Heti horoszkóp április 19-től 25-ig: a Halak örömhírt, a Kos ezernyi bókot kap
A Mazel Tov-könyv igazi kuriózumként kér helyet magának a közel-keleti konyhát felölelő receptgyűjtemények hazai palettáján. Ez a könyv sokkal több, mint színes, képes receptgyűjtemény, leginkább egy különleges gasztrokulturális kalauz, amely a közel-keleti gasztronómia világában meglepő és merész kalandokra hív.
A Mazel Tov-könyv természetesen elsősorban érdekes olvasnivalót kínál: megtudható belőle, hogy fonódik össze egy merész álomban a gasztronómia és a kultúra, hogyan lesz ebből sajátos misszió és ugyanakkor sikeres üzleti koncepció, amelyet néhány fiatal lelkesen megvalósít, és négy éve folyamatosan fejleszt a budapesti zsidónegyedben. Kik is ők?
Mazel Tov étterem
Érdekes élettörténeteiket, a Mazel Tov étterem és az általa képviselt új fogalom, a gasztrokultúra születésének izgalmas sztoriját és emlékezetes eseményeit ismerheti meg az olvasó a szereplők elbeszéléseinek és visszaemlékezéseinek alapján. Mindezek azonban egy különleges ízutazás állomásai, amelyek az étterem legnépszerűbb ételeinek receptjei közé illesztve, életképekkel illusztrálva fűzik egybe a történetet.

A reprezentatív kötet a mediterrán, a közel-keleti és ezen belül főként az izraeli konyha sajátos ötvözéséből létrehozott, fúziós ételek leírását, a hozzájuk fűződő hagyományokat közel-keleti gasztrolexikonnal gazdagítva, étvágygerjesztő fotók sokaságával tálalja. A receptgyűjtemény szerkesztésekor arra törekedtek a készítők, hogy konyhai jártasságtól és felkészültségtől független, bárki kedvet kapjon a fogások elkészítéséhez az alapoktól kezdve egészen az összetettebb fogásokig.
A közel-keleti gasztronómia receptgyűjteménye
A receptek bevezetői számtalan érdekességet rejtenek: megtudható belőlük, hogy miként készítik az autentikus humuszt Izraelben, milyen legenda övezi a babaganoush receptjének születését, vagy épp miként terjedt el a pastrami szendvics az Amerikába kivándorolt askenázi zsidóknak köszönhetően a tengerentúlon.
A közel-keleti konyha a vegetáriánusok fellegvára, nem véletlen tehát, hogy a Mazel Tov receptgyűjteményében külön fejezetet szántak a szerkesztők a húsmentes főételeknek a temérdek vegetáriánus előételt, salátát és ízletes mediterrán levest követően. A veggie burger édesburgonya-„buciban” cheddar sajttal, falafellel és korianderpesztós tahinivel tálalva nagy valószínűséggel bárki szívét megdobogtatja, ahogy a zöldséges sajttorta hallatán sem futnánk a legközelebbi hentesboltig. De ha már hentesbolt, a nyári grillpartikon is érdemes lesz fellapozni a könyvet a füstös marhaszegy, eredeti kebab vagy egy lassan sült báránycsülök kedvéért. Rohanós reggelre mi a „Tel-Aviv” lazacciabattára tennénk a voksunk, desszertek közül a pisztáciás mousse tortával kísérleteznénk.

Ha azonban a hamisíthatatlan „Mazel Tov”-élményre vágytok, irány az Akácfa utcai kert, ahol esténként jazzkoncertekkel, kiváló borsorral, havonta frissülő fúziós séfajánlattal repítenek tengerentúlra - az étterem konyháját és belső terét egyaránt érintő nagyszabású felújítás december közepén a végéhez ér, így megújult környezetben kóstolhatjátok végig az ünnepek előtt az új tételeket az étlapjukról - naprakész információkért látogassatok el az étterem Facebook-oldalára.
Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények - elérhető magyar és angol nyelven az étteremben 8990 Ft-os egységáron.
OLVASD EL EZT IS!

- recept
- egészséges étkezés
A legjobb kence vaj és majonéz helyett: 10 isteni, fogyókúrás variáció hummuszra

- repülés
- közel-kelet