Krémes, mascarponés sakktorta: fantasztikusan néz ki, és nagyon finom
Kétféle piskóta, könnyed krém és csábító külső. Ki tudna ellenállni ennek a sakktortának?

mascarpones-sakktorta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a sakktorta csak első ránézésre tűnik bonyolultnak, pedig egyáltalán nem az. A klasszikus piskótát kétszer kell megsütnöd, ám az egyik tésztába kakaó is kerül. A töltelék pedig a már többször bizonyított habos, mascarponés krém. A tortát kedvedre díszítheted, és bátran ajánljuk nagyobb eseményekre is. 

Mascarponés sakktorta

Hozzávalók:

A sárga tésztához

  • 5 evőkanál cukor
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet

A kakaós tésztához

  • 5 evőkanál cukor
  • 5 db tojás
  • 2.5 evőkanál liszt
  • 1.5 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

A sárga tésztához a tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Dolgozd hozzá a cukrot, a vaníliát, majd egyesével a tojások sárgáját. Végül forgasd bele a sütőporral összekevert lisztet.
 

A homogén tésztát simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe, és 160 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Amikor a piskóta szép aranybarna, a tészta elválik az edény szélétől, teszteld tűpróbával. Ha nem ragad a tűre massza, vedd ki a sütőből. 
A másik tésztával is hasonlóan járj el, azzal a különbséggel, hogy a vanília helyett kakaót rakj bele. 
 

A kihűlt piskótákat vágd egy-egy centis csíkokra. Először rakj le egy vaníliás csíkot, mellé és fölé egy kakaósat. Az a lényeg, hogy egymás mellé és fölé is más-más színű piskóta kerüljön. A rétegek közé kenj mascarponés krémet, a maradékkal pedig vond be a tortát. 
Az angolok híres sütije, a Viktória-torta is piskótából készül, és sok tejszínhab teszi teljessé az élvezetet. 

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük