Krémes, mascarponés sakktorta: fantasztikusan néz ki, és nagyon finom
Kétféle piskóta, könnyed krém és csábító külső. Ki tudna ellenállni ennek a sakktortának?

mascarpones-sakktorta
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Nem kímélte a robbanás a divatházat: Elie Saab lélegzetelállító ruhákkal tért vissza »

6 sminkeszköz, amivel szépen formázható a ritka, kusza szemöldök: tökéletesítik a fazont és természetes hatást adnak »

72 éves nővel reklámoznak táskát: nem a kora miatt különleges, hogy modellnek állt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a sakktorta csak első ránézésre tűnik bonyolultnak, pedig egyáltalán nem az. A klasszikus piskótát kétszer kell megsütnöd, ám az egyik tésztába kakaó is kerül. A töltelék pedig a már többször bizonyított habos, mascarponés krém. A tortát kedvedre díszítheted, és bátran ajánljuk nagyobb eseményekre is. 

Mascarponés sakktorta

Hozzávalók:

A sárga tésztához

  • 5 evőkanál cukor
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet

A kakaós tésztához

  • 5 evőkanál cukor
  • 5 db tojás
  • 2.5 evőkanál liszt
  • 1.5 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

A sárga tésztához a tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Dolgozd hozzá a cukrot, a vaníliát, majd egyesével a tojások sárgáját. Végül forgasd bele a sütőporral összekevert lisztet.
 

A homogén tésztát simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe, és 160 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Amikor a piskóta szép aranybarna, a tészta elválik az edény szélétől, teszteld tűpróbával. Ha nem ragad a tűre massza, vedd ki a sütőből. 
A másik tésztával is hasonlóan járj el, azzal a különbséggel, hogy a vanília helyett kakaót rakj bele. 
 

A kihűlt piskótákat vágd egy-egy centis csíkokra. Először rakj le egy vaníliás csíkot, mellé és fölé egy kakaósat. Az a lényeg, hogy egymás mellé és fölé is más-más színű piskóta kerüljön. A rétegek közé kenj mascarponés krémet, a maradékkal pedig vond be a tortát. 
Az angolok híres sütije, a Viktória-torta is piskótából készül, és sok tejszínhab teszi teljessé az élvezetet. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük