Mennyei, mascarponés, őszibarackos torta a sütőből: pihe-puha, krémes finomság
Ez az őszibarackos, sült sajttorta lágy ás pillekönnyű. Az alapja ezúttal nem keksz, hanem egyszerű linzertészta.

Mennyei, mascarponés, őszibarackos torta a sütőből: pihe-puha, krémes finomság
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sajttortának rengeteg változata van, ám ez biztosan ott van a legjobbak között. Viszonylag gyorsan összeállíthatod, de ahhoz, hogy tökéletes állagú legyen, csaknem egy órán át kell sütni. A töltelékbe a liszt helyett használhatsz étkezési keményítőt, a torta tetejére kerülő őszibarackot pedig akár meg is karamellizálhatod. 

Hozzávalók:

Tésztához

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor

Töltelékhez

  • 50 dkg mascarpone
  • 20 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 3 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő

Tetejére

  • 70 dkg őszibarack
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet keverd össze a cukorral, és gyorsan gyúrd össze a hideg vajjal. Takard le, és tedd a hűtőbe addig, amíg elkészíted a krémet. A mascarponét keverd ki jól a cukorral és a tojások sárgájával. Add hozzá a vaníliát, a tejfölt és a keményítőt. A tojások fehérjét verd kemény habbá, és forgasd a mascarponés mixhez.
 

Pihentetés után a tésztát nyomkodd egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű, kapcsos tortaformába úgy, hogy az oldalára is kerüljön. Egyengesd el rajta a tölteléket. Előmelegített sütőben, 150 fokon süsd meg körülbelül egy óra alatt. Akkor az igazi, ha a közepe egy kicsit még remeg, a széle viszont szilárd. A sütőből kivéve hagyd a formában langyosra hűlni, utána pedig tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. Tálalás előtt rakd ki a tetejét barackkal, és díszítsd mentával. 

Ezt is szeretjük