Házi, kávés, mascarponés keksz: negyedóra alatt megvan
A házi kekszek mindig kelendőek. Mascarponés krémmel igazán ellenállhatatlan lesz ez a puha, omlós süti.

mascarpones-kekszek
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erről a mascarponés kekszről nem véletlen, hogy a tiramisu jut majd rögtön az eszedbe. A két édesség ízvilága nagyon hasonló. Fontos, hogy ne süsd túl a kekszeket, különben nem lesznek puhák: amikor pirulni kezdenek, vedd is ki rögtön a sütőből. Tartsd szemmel a folyamatot, mert pillanatok alatt megsülnek a kekszek. Mindenképp pihentesd a tésztát a hűtőben egy-két órán át, mielőtt kiszaggatod.

Mascarponés keksz

Hozzávalók 30 darabhoz

A kekszekhez

  • 30 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál kávés likőr
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

A krémhez

  • 20 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy tálba a puha vajat, a cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot és a likőrt, majd gépi habverővel keverd habosra körülbelül három-öt perc alatt. Forgasd hozzá a sóval és sütőporral vegyített lisztet. Ha a massza sima, takard le, és tedd a hűtőbe legalább egy órára. 

Pihentetést követően a tésztát nyújtsd ki nagyjából 2-3 milliméter vastagra a lisztezett felületen, és szúrd ki kisebb méretű, kör alakú szaggatóval. Rendezd a sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól három centis távolságra, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg nagyjából 10 perc alatt. Amikor a kekszek pirulni kezdenek, vedd ki a sütőből.  
A krémhez a mascarponét keverd habosra a kétféle cukorral, majd ragaszd vele össze a teljesen kihűlt kekszeket. 
A csupa csoki brownie-keksz is különlegesség, és nagyon egyszerű. 

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük