Lágy mascarponés krémmel töltött, kakaós piskótatekercs: másnap is finom lesz

A puha, hagyományos, kakaós piskótatekercset sokféleképpen töltheted, mascarponés krémmel ellenállhatatlan.

Lágy mascarponés krémmel töltött, kakaós piskótatekercs: másnap is finom lesz
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A jól elkészített piskótatekercs mindig garancia a sikerre. A vizes tészta másnapra sem lesz száraz. Ne csak baracklekvárral kínáld, lágy, tejszínes mascarponéval töltve is mesés. Ha van kéznél, a krémbe keverj idénygyümölcsöt.

Mascarponés-kakaós piskótatekercs

Hozzávalók

Tésztához

  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 12 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál forró víz
  • 1 csomag vaníliás cukor

Krémhez

  • 40 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A porcukrot habosítsd a tojásokkal, majd add hozzá a vaníliát, kanalanként a forró vizet, és keverd tovább. A lisztet vegyítsd a kakaóval, majd több részletben forgasd hozzá a tojásos elegyhez. Óvatosan dolgozd simára a tésztát, és simítsd egy sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe.
 

Süsd meg 160 fokon 12-15 perc alatt. Ha a tűpróba során nem ragad a tűre vagy a hegyes késre massza, vedd ki a sütőből. Rögtön fordítsd át egy enyhén nedves konyharuhára, húzd le róla a sütőpapírt, majd csavard fel, és várd meg, míg legalább langyosra hűl.


Addig a mascarponét keverd ki a cukorral, a vaníliával, és forgasd hozzá több részletben a kemény habbá vert tejszínt. Tekerd le óvatosan a piskótát, kend meg a mascarponés krémmel, és szorosan csavard vissza. Vond be kívülről a maradék krémmel, majd tedd a hűtőbe legalább négy órára. Tálaláskor díszítheted tejszínhabbal vagy öntettel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük