Könnyű mascarponés, áfonyás torta - Omlós, krémes finomság
Bármilyen alkalomra tökéletes a mesésen finom, puha tésztájú, mascarponés, áfonyás torta.

Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Kockás dekoráció az esküvőn: így használd az ősz egyik kedvenc mintáját »

70 éves, de jobban öltözik, mint a legtöbb fiatal: 13 izgalmas szett az Instagram divatikonjától »

Nagy a fenekük, de nem félnek megmutatni: minden nő szexi, ha szabadnak érzi magát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ínyencek is odalesznek ezért a piskótaalapú, mascarponés, áfonyás tortáért. Az ünnepeket még felejthetetlenebbé teszi, a hétköznapokat pedig megédesíti. A mutatós desszert leírhatatlanul finom, ezért inkább próbáld ki Kard Éva receptjét.

Hozzávalók 16 szelethez:

A tésztához

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál hideg víz
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só

A mascarponekrémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom

A karamellizált áfonyához

  • 20 dkg áfonya
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A sárgáját kezdd el kikeverni a porcukorral, majd pár perc után csorgasd hozzá a vizet, és dolgozd jó habosra. Add a masszához a keményre felvert tojáshabot, szitáld rá a sütőpor és a liszt keverékét, majd fakanállal óvatosan forgasd össze.

A tortaformát alaposan zsírozd ki, szórd meg zsemlemorzsával, és egyenletesen öntsd bele a tésztát. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon 12-15 perc alatt süsd meg. A sütőből kivéve hagyd pár percig a formában, majd egy gyors mozdulattal fordítsd át egy tálcára, és hűtsd ki egészen.

A mascarponét keverd simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és levével. Ezután kanalazd a tésztára. Az áfonyát tedd egy tányérba, szórd meg a vaníliás és a barna cukorral, rakd a mikróba, majd pár perc alatt karamellizáld meg. Ha a cukor elolvad, és barnás színt kap, akkor jó, utána hűtsd ki. Közben óvatosan keverd össze, hogy a gyümölcs ne törjön. Kanalazd a torta tetejére az áfonyát, és tálalásig tedd a hűtőbe.

Ezt is szeretjük