Könnyű mascarponés, áfonyás torta - Omlós, krémes finomság
Bármilyen alkalomra tökéletes a mesésen finom, puha tésztájú, mascarponés, áfonyás torta.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Így szedd ki az alapozót az ecsetből: illatos és makulátlan lesz »

Palvin Barbara elkenődött rúzzsal is dögös – Így még nem láthattuk »

3 kényes kérdés, ami felmerül, ha nem először házasodsz – És a válaszok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ínyencek is odalesznek ezért a piskótaalapú, mascarponés, áfonyás tortáért. Az ünnepeket még felejthetetlenebbé teszi, a hétköznapokat pedig megédesíti. A mutatós desszert leírhatatlanul finom, ezért inkább próbáld ki Kard Éva receptjét.

Mascarponés, áfonyás torta

Hozzávalók 16 szelethez:

A tésztához

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál hideg víz
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só

A mascarponekrémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom

A karamellizált áfonyához

  • 20 dkg áfonya
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A sárgáját kezdd el kikeverni a porcukorral, majd pár perc után csorgasd hozzá a vizet, és dolgozd jó habosra. Add a masszához a keményre felvert tojáshabot, szitáld rá a sütőpor és a liszt keverékét, majd fakanállal óvatosan forgasd össze.

A tortaformát alaposan zsírozd ki, szórd meg zsemlemorzsával, és egyenletesen öntsd bele a tésztát. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon 12-15 perc alatt süsd meg. A sütőből kivéve hagyd pár percig a formában, majd egy gyors mozdulattal fordítsd át egy tálcára, és hűtsd ki egészen.

A mascarponét keverd simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és levével. Ezután kanalazd a tésztára. Az áfonyát tedd egy tányérba, szórd meg a vaníliás és a barna cukorral, rakd a mikróba, majd pár perc alatt karamellizáld meg. Ha a cukor elolvad, és barnás színt kap, akkor jó, utána hűtsd ki. Közben óvatosan keverd össze, hogy a gyümölcs ne törjön. Kanalazd a torta tetejére az áfonyát, és tálalásig tedd a hűtőbe.

Ezt is szeretjük