Pillekönnyű, kétszínű márványsüti
A márványsüti elkészítése hihetetlenül egyszerű. Úgy kell eljárnod, mint a kevert tésztákkal.
Ebben az édességben nincs semmi macera. A márványsütit pillanatok alatt többszínűvé is varázsolhatod, keverj bele gyümölcsöt, csokit vagy diót. Lekvárral megkenve, illetve bármilyen öntettel még mutatósabb és finomabb.
Márványsüti
Hozzávalók 24 szelethez
- 20 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 3 tojás
- 1.5 dl natúr joghurt
- 1 kanál kakaópor
- 1 vaníliás cukor
- 1 sütőpor
- 0.5 dl olaj
- csipet só
Elkészítés:
A tojásokat keverd ki a cukorral, majd fokozatosan add hozzá a joghurtot, a sót, a sütőporral vegyített lisztet, végül pedig az olajat. Ha a massza homogén, válaszd ketté. Az egyikbe keverj kakaóport, a másikba pedig vaníliás cukrot. Egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral.
Öntsd alulra a vaníliás részt, arra mehet a kakaós. Fogj egy villát vagy egy fakanalat, és annak a nyelével óvatosan kevergesd a masszát. Nyúlj le egészen a tepsi aljáig. Akár átlós csíkokat is húzhatsz a tésztába. Rétegezve is rakhatod a masszákat, tehát néhány kanál vaníliásra mehet ugyanannyi kakaós, közben keverd meg.
Tedd előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Mielőtt kiveszed, tűpróbával teszteld. Szúrj bele egy hústűt vagy más konyhai eszközt, és ha nem ragad rá a massza, a süti elkészült. Hagyd kihűlni, majd szeleteld fel tetszés szerint.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció