Ellenállhatatlan márványos süti kevert tésztából: a joghurttól lesz olyan puha
A mutatós, márványos kevert süti igazi édes kényeztetés minden alkalomra. A dolgodat megkönnyíti, hogy a joghurtospohárral is kimérheted a hozzávalókat.
Amilyen jól néz ki a márványos, vaníliás-kakaós süti, olyan egyszerű. Villámgyorsan, csupán tíz perc alatt összeállíthatod. Mérlegre sem lesz szükséged, a hozzávalók kiméréséhez tökéletes a joghurtospohár. Tepsiben, kenyér-, őzgerinc- vagy akár muffinformában is elkészítheted. A forma nagyságától is függ, hogy mennyi idő alatt sül át a tészta.
Márványos kevert süti
Hozzávalók
- 4 pohár liszt
- 3 pohár cukor
- 2 pohár joghurt
- 1 pohár olaj
- 4 db tojás
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a kétféle cukrot, és keverd jó habosra. Dolgozd hozzá a joghurtot, az olajat, végül forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, majd dolgozd simára a masszát. A tésztát vedd ketté, és az egyikbe keverd a kakaót. A kétféle masszát felváltva kanalazd vajjal kikent, liszttel megszórt kenyérformába.
Villával kicsit keverd össze, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Teszteld tűpróbával, azaz szúrj a tésztába egy hegyes kést vagy fogvájót. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.
A piskótatésztát is gazdagíthatod joghurttal, és ízesítheted bármilyen finom, szezonális gyümölccsel.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció