Adventi mandulás keksz
Sokáig omlós marad
A mandulás kekszet kár lenne kihagyni. Vendégvárónak is tökéletes, a sütisdobozban pedig sokáig eláll, ha el nem fogy.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mandulás kekszbe kerülő fűszerek már a karácsonyt idézik. Sütés közben is ünnepi illat lengi be az egész lakást. Készítsd el advent első vasárnapjára! Kard Éva édességét száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltarthatod.

Mandulás keksz

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg méz
  • 8 dkg darált mandula
  • 8 dkg vaj
  • 2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 narancs
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál szerecsendió
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
Recept idők

Elkészítés:

Tedd egy tálba a lisztet, a darált mandulát, a fűszereket, a sütőport, a szódabikarbónát, a citrom és a narancs reszelt héját, majd keverd alaposan össze. Rakd egy lábasba a mézet, a vajat, és alacsony hőfokon, kevergetve olvaszd fel. Majd vedd le a tűzről, keverd hozzá a narancs és a citrom levét. Ezután öntsd a lisztes elegyhez, és dolgozd alaposan össze. Keményebb tésztát kell kapni, ha lágy lenne, akkor még egy kevés lisztet keverj hozzá. Hagyd teljesen kihűlni.

A tepsit béleld ki sütőpapírral, majd a kihűlt tésztából csippents le diónyi darabokat, és formázd őket golyóvá. Ezután helyezd sütőpapírra, egymástól távolabb, és az ujjaddal lapítsd le őket. Tedd előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süsd körülbelül 15 perc alatt szép világosra. A sütőből kivéve szedd rácsra a kekszeket, és hagyd teljesen kihűlni.

Ezt is szeretjük