Adventi mandulás keksz
Sokáig omlós marad
A mandulás kekszet kár lenne kihagyni. Vendégvárónak is tökéletes, a sütisdobozban pedig sokáig eláll, ha el nem fogy.

Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

Kiütések és irritáció borotválkozás után? Megmondjuk, mit csinálsz rosszul »

8 étel, amitől makulátlanul tiszta bőröd lesz: fogyaszd őket rendszeresen »

Gyönyörű nő lett a Vágy és vezeklés egykori sztárja: Saoirse Ronan igazi ír szépség »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mandulás kekszbe kerülő fűszerek már a karácsonyt idézik. Sütés közben is ünnepi illat lengi be az egész lakást. Készítsd el advent első vasárnapjára! Kard Éva édességét száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltarthatod.

Mandulás keksz

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg méz
  • 8 dkg darált mandula
  • 8 dkg vaj
  • 2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 narancs
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál szerecsendió
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
Recept idők

Elkészítés:

Tedd egy tálba a lisztet, a darált mandulát, a fűszereket, a sütőport, a szódabikarbónát, a citrom és a narancs reszelt héját, majd keverd alaposan össze. Rakd egy lábasba a mézet, a vajat, és alacsony hőfokon, kevergetve olvaszd fel. Majd vedd le a tűzről, keverd hozzá a narancs és a citrom levét. Ezután öntsd a lisztes elegyhez, és dolgozd alaposan össze. Keményebb tésztát kell kapni, ha lágy lenne, akkor még egy kevés lisztet keverj hozzá. Hagyd teljesen kihűlni.

A tepsit béleld ki sütőpapírral, majd a kihűlt tésztából csippents le diónyi darabokat, és formázd őket golyóvá. Ezután helyezd sütőpapírra, egymástól távolabb, és az ujjaddal lapítsd le őket. Tedd előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süsd körülbelül 15 perc alatt szép világosra. A sütőből kivéve szedd rácsra a kekszeket, és hagyd teljesen kihűlni.

Ezt is szeretjük