A legegyszerűbb mandulás-körtés süti: vajas tésztából készül

Az egyszerű, körtés kevert sütinek egy kevés darált mandula ad egy plusz csavart.

Mandulás-körtés kevert süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nincs sok időd a konyhában, de valamilyen édességre vágysz, egy jó kevert süti bármikor kisegít. Ez a körtés, mandulás recept egyszerűen összedobható, és elképesztően finom. Használhatsz hozzá finomabbra őrölt mandulalisztet vagy durvább darált mandulát is.

Mandulás, körtés kevert süti

Hozzávalók x cm-es formához 20 cm átmérőjű formához

  • 18 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 7 dkg mandulaliszt vagy darált mandula
  • 2 tojás
  • 2 körte
  • 2 teáskanál vaníliaaroma
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1.2 dl zsíros tej
  • 1 kávéskanál fahéj

A tetejére

  • 1 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A körtéket hámozd meg, és vágd cikkekre. Forgasd össze fahéjjal, és tedd félre.

A tésztához a puha vajat keverd habosra cukorral. Add hozzá a tojásokat és a vaníliát, és ezekkel is keverd ki. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral és a mandulával, és több adagban, a tejjel felváltva adagold a vajas részhez. Végül keverd bele a körték felét, és egyengesd el az egészet egy sütőpapírral kibélelt tepsiben.

A tetejére való vajat olvaszd fel. Keverd el a cukorral és a fahéjjal, locsold le vele a tésztát, és óvatosan, egy kenőkéssel dolgozd bele. A tetejét rakd ki a maradék körtével, és told 180 fokos sütőbe 40-45 percre. Amikor a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta, szedd ki. Pihentesd a formában tíz percig, ezután a papír segítségével emeld ki egy deszkára vagy rácsra, és hagyd teljesen kihűlni.

Rusztikus almás pite: ahogy egy igazi francia cukrászdában készítik

Nincs két egyforma almás pite, ezt minden francia cukrász tudja. Ahogyan azt is, hogy egy almás pite a maga puritán egyszerűségében is lehet nagyszerű, és most azt is eláruljuk, hogy hogyan!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Kép: manyakotic / Getty Images

Ezt is szeretjük