Roppanós házi mandulás keksz
A villámgyorsan összedobható mandulás keksszel tele lesz a sütisdobozod, hisz nagyon kiadós.
Ezt a csodás mandulás kekszet amaretti néven is ismerheted, az olaszok egyik kedvence. Nagyon hasonlít a habcsókhoz, de még annál is finomabb. Ha eddig a boltit vásároltad, mostantól inkább készítsd el saját magad. A kekszek alját csokiba is márthatod.
Mandulás keksz
Hozzávalók 60 darabhoz
- 34 dkg cukor
- 34 dkg őrült mandula
- 14 dkg liszt
- 4 tojásfehérje
- 3 cl mandulalikőr
- csipet só
Elkészítés:
Egy tálban verd nagyon keményre a tojásfehérjét egy csipet sóval. Ha meg sem mozdul az edényben, keverd hozzá a cukrot, majd óvatosan forgasd hozzá az őrölt mandulát. Öntsd hozzá az amaretto likőrt, de ezt helyettesítheted mandularomával is. Addig keverd, amíg a massza homogén lesz.
Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral. A masszából egy evőkanál segítségével készíts kis halmokat egymástól körülbelül öt centire. Azért ne közelebb, mert sütés közben a kekszek még nőnek. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 15 perc alatt süsd aranybarnára. Utána hagyd a sütőrácson kihűlni, majd rakd zárható dobozba.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept