Illatos almatorta roppanós mandulával: egyszerű kevert tésztából készül
A mandulás almatorta már igazi klasszikus, ez az egyszerű, de mennyei variáció nem hiányozhat a repertoárodból.

mandulas-almatorta-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az alma olcsó, finom, mindig könnyű hozzájutni, és jobbnál jobb sütiket készíthetsz belőle. Ezt a tortát nem kell túlbonyolítani, igazi tejszínnel vagy vaníliaöntettel érdemes feldobni. A gyümölcsnek köszönhetően fantasztikusan puha lesz a tészta, és nem fog kiszáradni. 

Mandulás almatorta

Hozzávalók:

  • 50 dkg alma
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 18 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 0.5 dl tejszín
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál fahéj
  • mandulaforgács
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, távolítsd el a magházat, vágd fel ízlés szerint kisebb darabokra vagy gerezdekre, és locsold meg citromlével. Vegyítsd a lisztet, a sütőport és a fahéjat, egy másik edényben pedig keverd ki jól a vajat a sóval, a cukorral, majd egyesével dolgozd hozzá a tojásokat. Végül mehet hozzá a tejszín, a lisztes keverék és az alma.
 

Öntsd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt, körülbelül 21 x 31 centis sütőformába, és szórd meg mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 25 perc alatt. Langyosan vagy hidegen tálalva is kitűnő.
Ha a régimódi almás pite is a kedvenceid közé tartozik, akkor ezzel a recepttel olyan lesz, mint régen a nagyié volt.

Ezt is szeretjük