Illatos almatorta roppanós mandulával: egyszerű kevert tésztából készül
A mandulás almatorta már igazi klasszikus, ez az egyszerű, de mennyei variáció nem hiányozhat a repertoárodból.

mandulas-almatorta-recept
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az alma olcsó, finom, mindig könnyű hozzájutni, és jobbnál jobb sütiket készíthetsz belőle. Ezt a tortát nem kell túlbonyolítani, igazi tejszínnel vagy vaníliaöntettel érdemes feldobni. A gyümölcsnek köszönhetően fantasztikusan puha lesz a tészta, és nem fog kiszáradni. 

Mandulás almatorta

Hozzávalók:

  • 50 dkg alma
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 18 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 0.5 dl tejszín
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál fahéj
  • mandulaforgács
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, távolítsd el a magházat, vágd fel ízlés szerint kisebb darabokra vagy gerezdekre, és locsold meg citromlével. Vegyítsd a lisztet, a sütőport és a fahéjat, egy másik edényben pedig keverd ki jól a vajat a sóval, a cukorral, majd egyesével dolgozd hozzá a tojásokat. Végül mehet hozzá a tejszín, a lisztes keverék és az alma.
 

Öntsd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt, körülbelül 21 x 31 centis sütőformába, és szórd meg mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 25 perc alatt. Langyosan vagy hidegen tálalva is kitűnő.
Ha a régimódi almás pite is a kedvenceid közé tartozik, akkor ezzel a recepttel olyan lesz, mint régen a nagyié volt.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük