Mandulás, almás kevert süti: mérd ki bögrével a hozzávalókat
A mandulás-almás kevert süti rohanós napok nagy kedvence. A tésztája könnyed, és elrontani képtelenség.

almas-mandulas-suti
Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Elegáns, nőies szettek fehér nadrággal: mindennel passzol és fiatalos »

15 perces kalóriaégető kardió kezdőknek: jól fogsz mulatni közben »

5 trend, amitől még nőiesebbek a nyári topok: divatos darabok árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az almás kevert süti régi idők kedvence, amit annyira sokféleképpen elkészíthetsz, hogy nem tudod megunni. Ennél az édességnél még az is könnyebbé teszi a helyzetedet, hogy bögrével is kimérheted a hozzávalókat. Akár teljesen gluténmentessé is változtathatod, ha a búzaliszt helyett rizslisztet használsz. A süti langyosan is kitűnő, de akár előre is elkészítheted, mert másnapra sem szárad ki. 

Mandulás, almás kevert süti

Hozzávalók:

  • 1.5 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 0.5 bögre darált mandula
  • 0.5 bögre olaj
  • 3 db alma
  • 3 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál citromlé
  • 7 dkg mandulaforgács
Recept idők

Elkészítés:

Az almát vágd kisebb darabokra, locsold meg a citrom levével, és szórd meg fahéjjal. A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól a kétféle cukorral. Rakd hozzá az almát, és forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet.
 

Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, kicsit egyengesd el, szórd meg mandulaforgáccsal, és told forró sütőbe. Süsd meg 170 fokon körülbelül 30 perc alatt. Teszteld tűpróbával, mielőtt kiveszed a tepsiből. Ha beleszúrsz egy tűt vagy fogvájót, és üresen húzod ki, biztosan átsült.  
Próbáld ki a bögrés mákos süteményt, biztos, hogy a kedvenceid közé fog tartozni. 

Ezt is szeretjük