Mandulás, almás kevert süti: mérd ki bögrével a hozzávalókat
A mandulás-almás kevert süti rohanós napok nagy kedvence. A tésztája könnyed, és elrontani képtelenség.

almas-mandulas-suti
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az almás kevert süti régi idők kedvence, amit annyira sokféleképpen elkészíthetsz, hogy nem tudod megunni. Ennél az édességnél még az is könnyebbé teszi a helyzetedet, hogy bögrével is kimérheted a hozzávalókat. Akár teljesen gluténmentessé is változtathatod, ha a búzaliszt helyett rizslisztet használsz. A süti langyosan is kitűnő, de akár előre is elkészítheted, mert másnapra sem szárad ki. 

Mandulás, almás kevert süti

Hozzávalók

  • 1.5 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 0.5 bögre darált mandula
  • 0.5 bögre olaj
  • 3 db alma
  • 3 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál citromlé
  • 7 dkg mandulaforgács
Recept idők

Elkészítés:

Az almát vágd kisebb darabokra, locsold meg a citrom levével, és szórd meg fahéjjal. A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól a kétféle cukorral. Rakd hozzá az almát, és forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet.
 

Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, kicsit egyengesd el, szórd meg mandulaforgáccsal, és told forró sütőbe. Süsd meg 170 fokon körülbelül 30 perc alatt. Teszteld tűpróbával, mielőtt kiveszed a tepsiből. Ha beleszúrsz egy tűt vagy fogvájót, és üresen húzod ki, biztosan átsült.  
Próbáld ki a bögrés mákos süteményt, biztos, hogy a kedvenceid közé fog tartozni. 

Ezt is szeretjük