Krémes mandarinos túrótorta: gyönyörű remegős desszert
Ha szereted a túrós desszerteket, ezt a mennyei, mandarinnal gazdagított tortát feltétlenül vedd fel a repertoárodba!

mandarinos-turotorta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A túrótorta kiváló hidegen, sütés nélkül, de ilyenkor talán még jobban esik a sült változat. A tészta nagyon vékony, sokkal jobban dominál benne az édeskés túrókrém, amibe mandarin is kerül. Nem kell hozzá megvárni a következő családi szülinapot, bármikor elkészítheted.  

Mandarinos túrótorta

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 0.5 teáskanál sütőpor
  • 50 dkg túró
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 5 dl tej
  • 5 db mandarin
  • 4 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sütőport, a cukrot, majd a vajat, és gyúrd össze a lehető leggyorsabban. Amikor összeáll a tészta, tedd a hűtőbe 15 percre.
Pihentetést követően a tésztát nyújtsd ki, és bélelj ki vele egy közepes tortaformát úgy, hogy legyen oldala is. Szurkáld meg villával több helyen, és tedd a sütőbe, majd 180 fokon süsd 15 percig.  
 

Közben készítsd el a krémet. A túrót villával nyomkodd össze, majd add hozzá a kétféle cukrot, a tejet, a tejfölt, a tojást és a keményítőt. Végül forgass hozzá három gerezdekre szedett mandarint. Egyengesd a tésztára, majd süsd bő egy órán át. Ha túl gyorsan pirul, fedd le fóliával. Amikor a belseje megszilárdul, kiveheted a sütőből. A maradék mandarinnal díszítve kínáld. 
Ha szereted a túrós sütiket, a klasszikus vargabélest se hagyd ki!

Ezt is szeretjük