Krémes mandarinos túrótorta: gyönyörű remegős desszert
Ha szereted a túrós desszerteket, ezt a mennyei, mandarinnal gazdagított tortát feltétlenül vedd fel a repertoárodba!


- A hobo stílusú táska, ami a ’60-as évek óta divatos: Jackie Kennedy neve garancia a sikerre »
- 3 pofonegyszerű, félig feltűzött frizura, ami szupernőiessé teszi a megjelenést: vállig érő hajból is elkészíthetőek »
- Kisimítják az apróbb ráncokat, megtisztítják a pórusokat: 7 arcápoló eszköz, ami szebbé teszi a bőrt »
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
A túrótorta kiváló hidegen, sütés nélkül, de ilyenkor talán még jobban esik a sült változat. A tészta nagyon vékony, sokkal jobban dominál benne az édeskés túrókrém, amibe mandarin is kerül. Nem kell hozzá megvárni a következő családi szülinapot, bármikor elkészítheted.
Mandarinos túrótorta
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 0.5 teáskanál sütőpor
- 50 dkg túró
- 20 dkg cukor
- 10 dkg étkezési keményítő
- 5 dl tej
- 5 db mandarin
- 4 dl tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
Elkészítés:
A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sütőport, a cukrot, majd a vajat, és gyúrd össze a lehető leggyorsabban. Amikor összeáll a tészta, tedd a hűtőbe 15 percre.
Pihentetést követően a tésztát nyújtsd ki, és bélelj ki vele egy közepes tortaformát úgy, hogy legyen oldala is. Szurkáld meg villával több helyen, és tedd a sütőbe, majd 180 fokon süsd 15 percig.
Közben készítsd el a krémet. A túrót villával nyomkodd össze, majd add hozzá a kétféle cukrot, a tejet, a tejfölt, a tojást és a keményítőt. Végül forgass hozzá három gerezdekre szedett mandarint. Egyengesd a tésztára, majd süsd bő egy órán át. Ha túl gyorsan pirul, fedd le fóliával. Amikor a belseje megszilárdul, kiveheted a sütőből. A maradék mandarinnal díszítve kínáld.
Ha szereted a túrós sütiket, a klasszikus vargabélest se hagyd ki!
Még több recept