Málnatorta sütés nélkül

Igazi nyári nyalánkság

Könnyű, szezonális, és gyorsan elkészíted. Használd ki, hogy még tart a málnaszezon! Hétköznap is hamar összeállíthatod.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kezdd a hetet egy mennyei málnás tortával, amit még csak sütni sem kell. Élvezd az íz- és színkavalkádot! Ha nem kapsz friss málnát, nyugodtan készítheted mirelitből is.

Málnatorta sütés nélkül

Hozzávalók 12 szelethez

  • 60 dkg málna
  • 50 dkg mascarpone
  • 20 dkg darált keksz
  • 10 dkg vaj
  • 5 dl tejszín
  • 3+2 evőkanál porcukor
  • 2 tojásfehérje
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a vajat, és keverd össze a darált keksszel. Ezt nyomkodd a kezeddel egy kivajazott, kerek tortaforma aljába. Vigyázz arra, hogy mindenhol egyenletes legyen a massza. A kekszes alapot tedd a hűtőbe.

A tejszínt a fixálóval verd habbá, majd add hozzá a három evőkanál porcukrot és az előzőleg simára kevert mascarponét. A felét öntsd a kekszes alapra.

A gyümölcsöt botmixerrel pépesítsd. Verd a tojásfehérjét kemény habbá, add hozzá a két evőkanál cukrot, majd keverd bele a málnát. Ennek a krémnek a felét kend a mascarponéra, majd egy újabb réteg következik mindenből. A tetejére még gyümölcsöt is szórhatsz, de akár idei málnalekvárral is megkenheted. Ha nincs kedved a rétegezéssel foglalkozni, összekeverheted a fehér és a piros masszát. Éjszakára, de minimum négy órára hagyd a sütit a hűtőben pihenni.

15885903 3539a2893c7cd8ebbe5a440fb82fd94b wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük