Málnatorta sütés nélkül
Könnyű, szezonális, és gyorsan elkészíted. Használd ki, hogy még tart a málnaszezon! Hétköznap is hamar összeállíthatod.
Kezdd a hetet egy mennyei málnás tortával, amit még csak sütni sem kell. Élvezd az íz- és színkavalkádot! Ha nem kapsz friss málnát, nyugodtan készítheted mirelitből is.
Málnatorta sütés nélkül
Hozzávalók 12 szelethez
- 60 dkg málna
- 50 dkg mascarpone
- 20 dkg darált keksz
- 10 dkg vaj
- 5 dl tejszín
- 3+2 evőkanál porcukor
- 2 tojásfehérje
Elkészítés:
Olvaszd fel a vajat, és keverd össze a darált keksszel. Ezt nyomkodd a kezeddel egy kivajazott, kerek tortaforma aljába. Vigyázz arra, hogy mindenhol egyenletes legyen a massza. A kekszes alapot tedd a hűtőbe.
A tejszínt a fixálóval verd habbá, majd add hozzá a három evőkanál porcukrot és az előzőleg simára kevert mascarponét. A felét öntsd a kekszes alapra.
A gyümölcsöt botmixerrel pépesítsd. Verd a tojásfehérjét kemény habbá, add hozzá a két evőkanál cukrot, majd keverd bele a málnát. Ennek a krémnek a felét kend a mascarponéra, majd egy újabb réteg következik mindenből. A tetejére még gyümölcsöt is szórhatsz, de akár idei málnalekvárral is megkenheted. Ha nincs kedved a rétegezéssel foglalkozni, összekeverheted a fehér és a piros masszát. Éjszakára, de minimum négy órára hagyd a sütit a hűtőben pihenni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció