Omlós málnás-vajas piskóta
A friss gyümölcsök kedvelőinek itt egy újabb gyöngyszem: a könnyű málnás-vajas piskóta.
Piskótát sütni nem nagy kihívás, feltéve, ha betartasz néhány fontos szabályt. Többféle gyümölcsöt is keverhetsz a sütibe. A málnás-vajas piskóta tejszínhabbal, fagyival vagy csokimázzal még mutatósabb és finomabb.
Málnás-vajas piskóta
Hozzávalók 16 szelethez
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 bögre málna
- 5 tojás
- 2 evőkanál rum
- 1 kiskanál sütőpor
- csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat a cukorral és a vajjal keverd habosra. A sütőport vegyítsd a liszttel, szitáld a keverékhez, és öntsd hozzá a rumot is. Végül egy csipet sóval verd nagyon kemény habbá a fehérjét, majd egy fakanállal óvatosan forgasd a lisztes masszába.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a tésztát. A málnát mosd meg, hagyd lecsepegni, majd szórd a tészta tetejére. Tedd előmelegített sütőbe, és 25 perc alatt 160 fokon süsd meg. Ne legyen túl meleg a sütő, mert akkor nem tud szép nagyra feljönni a tészta. Legalább tíz percig ne nyitogasd a sütőajtót, nehogy összeessen a piskóta. Mielőtt kivennéd, szúrj bele egy fogvájót. Ha nem ragad rá a massza, a süti elkészült.
