Krémes, málnás sajttorta: pohárban tálalva még csábítóbb
Ezt a könnyen elkészíthető málnás, mascarponés pohárkrémet sokkal könnyebb elkészíteni, mint a sajttortát.

malnas-sajttorta-poharban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Itt a sajttorták szezonja, amikor finomabbnál finomabb friss gyümölcsökkel teheted még élvezetesebbé az amúgy is isteni desszerteket. Külön előnyük, hogy vannak sütés nélküli változatai, sőt akár pohárba rétegezve is elkészítheted. A mascarponés, tejszínes krém légiesen könnyű, amit az élénkpiros málna csak étvágygerjesztőbbé tesz.  

Málnás sajttortapohárkrém

Hozzávalók:

Az alaphoz

  • 10 dkg keksz
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

A sajtkrémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 12 dkg cukor
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé

A málnás krémhez

  • 25 dkg málna
  • 25 cl víz
  • 8 dkg cukor

A tetejére

  • 20 dkg málna
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet daráld le, vagy törd össze, keverd hozzá az olvasztott vajat és a vaníliás cukrot, majd adagold a poharak aljába. Tedd addig a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet és a gyümölcsös réteget.  
A vízből és cukorból főzz szirupot. Amikor a cukor elolvad, húzd le a tűzről, majd hűtsd le. Ezt követően turmixold össze a málnával, és passzírozd át sűrű szűrőn.

A mascarponét rakd egy tálba, és keverd ki jól gépi habverővel a porcukor felével. A habtejszínt verd kemény habbá a fixálóval, rakd hozzá a cukor másik felét, és laza mozdulatokkal forgasd össze a mascarponéval, majd add hozzá a vaníliás cukrot és a citromlevet. 
Rétegezd a kekszre a mascarponés és a málnás krémet. Legalább három órára tedd a hűtőbe, majd tálaláskor díszítsd friss gyümölccsel.
Ha a klasszikus málnás sajttortát készítenéd el, akkor sem lesz nehezebb dolgod. 

Ezt is szeretjük