Mennyei málnás sajttorta sütés nélkül - Készíts belőle sokat, mert gyorsan fogy
Ha valakivel meg akarod szerettetni a sajttortát, ezzel a málnás sütivel kezdd!

malnas-sajttorta
beauty and style
Top olvasott cikkek

A málnás sajttorta mindenkit meggyőz arról, hogy a sütő bekapcsolása nélkül is készíthetsz mutatós és álomfinom desszertet. Nincs vele sok munka, azt viszont vedd számításba, hogy nem lehet rögtön fogyasztani, sokáig kell hűteni. 

Az alap készülhet sima háztartási, kakaós vagy zabkekszből, esetleg babapiskótából. Fantasztikusan krémes, aki megkóstolja, annak sokszor kerül az asztalára.

Málnás sajttorta

Hozzávalók:

Alaphoz:

  • 20 dkg kekszmorzsa
  • 12 dkg  vaj

A krémhez:

  • 30 dkg krémtúró
  • 30 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 4 dl habtejszín
  • 2 dkg zselatin
  • 2 csomag habfixáló
  • 1 citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor

Az öntethez:

  • 30 dkg málna
  • 5 dkg porcukor
  • 1 dl víz
  • fél citrom leve

Elkészítés ideje: 30 perc, hűtés: 6 óra

A kekszet daráld le, vagy rakd aprítógépbe, és keverd hozzá az olvasztott vajat. Ha nem túl édes a keksz, kevés cukrot is tehetsz hozzá. Nyomkodd a masszát egyenletesen egy közepes nagyságú, sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába.

A túrót keverd simára a mascarponéval, a porcukorral, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral. A zselatint oldd fel kevés vízben, és melegítsd forráspontig, majd húzd le a tűzről. Ha langyosra hűl, keverd a túrós masszába. Laza mozdulatokkal dolgozd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt is. Egyengesd a kekszes alapra, majd tedd be a hűtőbe legalább két órára.

A málnás öntethez rakd a vizet és a citromlevet egy lábosba, keverd hozzá a cukrot és a málnát. Amikor felforr, húzd le a tűzről, majd pürésítsd botmixerrel. Öntsd a megszilárdult mascarponés krémre, és halmozz a torta tetejére málnát. Tálalás előtt legalább négy órán keresztül hűtsd.

Ezt is szeretjük