Hattojásos pillekönnyű málnás piskóta - Ezek a tökéletes arányok a sütihez

A kissé savanykás málna jól illik az édes piskótához.

Málnás piskóta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A málnás piskótának az illata, a látványa és az íze is mindenkit elcsábít. Akkor tökéletes, ha a tésztája könnyű, légies, és szép magasra feljön. Néhány régi praktikával a tiéd is pont olyan lesz, mintha a nagyi készítette volna. 

Ha azt akarod, hogy a gyümölcs ne süllyedjen le a piskóta aljába, forgasd lisztbe. A citromlétől a hab keményebb és fényesebb lesz. Tálaláskor a sütit megszórhatod porcukorral, vagy öntettel, fagyival is kínálhatod.

Málnás piskóta

  • 25 dkg málna
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csepp citromlé
  • csipet só

Elkészítés ideje: 35 perc

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, ügyelj arra, hogy a fehérjéhez ne kerüljön sárgája. A fehérjét kezdd verni gépi habverővel, add hozzá a sót és a citromlevet. Amikor már kemény, kanalanként tedd hozzá a cukrot, majd a vaníliás cukrot. Ha jól összedolgoztad, mehetnek hozzá egyesével a tojássárgák is. Vegyítsd a lisztet és a sütőport, majd óvatosan forgasd a masszába. Ekkor már ne használj gépi habverőt, csak fakanállal keverd simára a tésztát.

Egyengesd egy kivajazott, kilisztezett tepsibe. Középen legyen valamivel alacsonyabb, mert ott sülés közben jobban megemelkedik. A málnát mosd meg, csepegtesd le, és szórd a masszára. Előmelegített sütőben süsd 150 fokon körülbelül 20 percig. Fontos, hogy tíz percig semmiképpen ne nyisd ki a sütőajtót, mert a piskóta összeesik. Ha a tészta elválik a tepsi oldalától, és szép a színe, biztosan elkészült. Erről egyébként tűpróbával is meggyőződhetsz, szúrj a piskóta legvastagabb részébe egy hústűt vagy hegyes kést. Ha üresen húzod ki, kiveheted a sütőből. A kész sütit fordítsd rácsra, és hagyd ott kihűlni.

Ezt is szeretjük