Mennyei, málnás-mascarponés pite: a tészta hihetetlenül omlós
A gyümölcsös sütik szerelmesei ezt a málnás-mascarponés pitét imádni fogják.

Mennyei, málnás-mascarponés pite: a tészta hihetetlenül omlós
Ez is érdekelhet

Igazi kis gyöngyszem az alpesi panorámaút: szépsége mindenkit elvarázsol (x)

Nagy méretű burkolólapok ragasztása: így sokáig gyönyörködhetsz a végeredményben (x)

Tavaszi megújulás a Lenor Parfum des Secrets kollekcióval (x)

"Itt a piros, hol a piros" - Oscar a Thália Színházban (x)

A Žagar felszámolja a műfaji korlátokat a Margitszigeten (x)

beauty and style

Beyoncé kerek idomokkal is irdatlanul szexi: dögösebb már nem is lehetne »

Felfrissíti, hidratálja a bőrt, és tartósabbá teszi a sminket: készíts rózsavizet! »

Így fejlődött a divat az elmúlt 100 évben: meglepő, hogy ismétlődnek a trendek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pitében az a fantasztikus, hogy egy bevált tésztából sokféle változatot készíthetsz, elég csak a tölteléket variálni.  A mascarponés-málnás változat minden igényt kielégít. Krémes, édeskés, amit a málna savanykás íze jól ellensúlyoz. A tésztára a nagyi is büszke lenne.

Málnás-mascarponés pite

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál hideg víz
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csipet só

Krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 0.5 db citrom

Tetejére

  • 20 dkg málna
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet keverd el a porcukorral és a csipet sóval. Add hozzá a felkockázott, hideg vajat, és jól morzsold el vele. Tedd hozzá a tojást, és gyúrd össze gyors mozdulatokkal, hogy a vaj ne olvadjon meg a kéz melegétől. Ha szükséges, rakj hozzá egy-két evőkanál hideg vizet. Formázz belőle gombócot, csomagold folpackba, és tedd legalább 30 percre a hűtőbe.

Pihentetést követően a tésztát kissé lisztezett felületen nyújtsd négy-öt milliméter vastagságúra, és helyezd egy piteformába. Szurkáld meg villával, rakj rá sütőpapírt, és süsd meg 15-20 perc alatt.
A krémhez a tejszínt verd kemény habbá, add hozzá a porcukrot, a citrom levét és a mascarponét. Simítsd a pitére, majd rakd ki a tetejét málnával. Tedd a hűtőbe, tálaláskor szórd meg porcukorral, és díszítsd mentalevéllel.

Ezt is szeretjük