Mennyei, málnás-mascarponés pite: a tészta hihetetlenül omlós

A gyümölcsös sütik szerelmesei ezt a málnás-mascarponés pitét imádni fogják.

Mennyei, málnás-mascarponés pite: a tészta hihetetlenül omlós
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pitében az a fantasztikus, hogy egy bevált tésztából sokféle változatot készíthetsz, elég csak a tölteléket variálni.  A mascarponés-málnás változat minden igényt kielégít. Krémes, édeskés, amit a málna savanykás íze jól ellensúlyoz. A tésztára a nagyi is büszke lenne.

Málnás-mascarponés pite

Hozzávalók 12 szelethez

Tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál hideg víz
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csipet

Krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 0.5 db citrom

Tetejére

  • 20 dkg málna
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet keverd el a porcukorral és a csipet sóval. Add hozzá a felkockázott, hideg vajat, és jól morzsold el vele. Tedd hozzá a tojást, és gyúrd össze gyors mozdulatokkal, hogy a vaj ne olvadjon meg a kéz melegétől. Ha szükséges, rakj hozzá egy-két evőkanál hideg vizet. Formázz belőle gombócot, csomagold folpackba, és tedd legalább 30 percre a hűtőbe.

Pihentetést követően a tésztát kissé lisztezett felületen nyújtsd négy-öt milliméter vastagságúra, és helyezd egy piteformába. Szurkáld meg villával, rakj rá sütőpapírt, és süsd meg 15-20 perc alatt.
A krémhez a tejszínt verd kemény habbá, add hozzá a porcukrot, a citrom levét és a mascarponét. Simítsd a pitére, majd rakd ki a tetejét málnával. Tedd a hűtőbe, tálaláskor szórd meg porcukorral, és díszítsd mentalevéllel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük