Mennyei, málnás-mascarponés pite: a tészta hihetetlenül omlós
A gyümölcsös sütik szerelmesei ezt a málnás-mascarponés pitét imádni fogják.
A pitében az a fantasztikus, hogy egy bevált tésztából sokféle változatot készíthetsz, elég csak a tölteléket variálni. A mascarponés-málnás változat minden igényt kielégít. Krémes, édeskés, amit a málna savanykás íze jól ellensúlyoz. A tésztára a nagyi is büszke lenne.
Málnás-mascarponés pite
Hozzávalók 12 szelethez
Tésztához
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 2 evőkanál hideg víz
- 1 db tojás
- 1 evőkanál porcukor
- 1 csipet só
Krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 0.5 db citrom
Tetejére
- 20 dkg málna
Elkészítés:
A tésztához a lisztet keverd el a porcukorral és a csipet sóval. Add hozzá a felkockázott, hideg vajat, és jól morzsold el vele. Tedd hozzá a tojást, és gyúrd össze gyors mozdulatokkal, hogy a vaj ne olvadjon meg a kéz melegétől. Ha szükséges, rakj hozzá egy-két evőkanál hideg vizet. Formázz belőle gombócot, csomagold folpackba, és tedd legalább 30 percre a hűtőbe.
Pihentetést követően a tésztát kissé lisztezett felületen nyújtsd négy-öt milliméter vastagságúra, és helyezd egy piteformába. Szurkáld meg villával, rakj rá sütőpapírt, és süsd meg 15-20 perc alatt.
A krémhez a tejszínt verd kemény habbá, add hozzá a porcukrot, a citrom levét és a mascarponét. Simítsd a pitére, majd rakd ki a tetejét málnával. Tedd a hűtőbe, tálaláskor szórd meg porcukorral, és díszítsd mentalevéllel.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept