Gluténmentes, puha amerikai mákpalacsinta - Diétád nagy kedvence lesz
Ennek a palacsintának nem a töltelékébe, hanem a tésztájába kerül mák.
A mákpalacsintával villámgyorsan végzel, így akár reggelire is kínálhatod. Attól, hogy gluténmentes, még tökéletes a tésztája, és fantasztikus az íze! Kis változtatással teljesen diétássá teheted, a cukrot helyettesítsd eritrittel vagy nyírfacukorral, és használj kókuszolajat. Kínálhatsz hozzá juharszirupot, mézet, lekvárt.
Mákpalacsinta recept
Hozzávalók 12 darabhoz
- 20 dkg gluténmentes lisztkeverék
- 2.5 dl tej
- 5 dkg cukor
- 2 evőkanál mák
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 2 teáskanál olaj
- 1 db citrom
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót, a citrom reszelt héját és a cukrot. Készíts egy lyukat a közepébe, és üsd bele a tojást. Öntsd hozzá a tejet, majd gépi habverő segítségével dolgozd simára a masszát. Végül forgasd hozzá a mákot és az olajat is.
Egy serpenyőt kenj ki vékonyan olajjal, és oszlass el benne egy kisebb merőkanálnyi masszát. Süsd a palacsintát körülbelül két percig, majd, amikor buborékok jelennek meg a felszínén, fordítsd át, és várj, míg a másik oldala is szép színt kap. Érdemes minden palacsinta előtt kevés olajat tenni a serpenyőbe, hogy a tészta ne ragadjon le. Melegen tálalva a legfinomabb.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept