Gluténmentes, puha amerikai mákpalacsinta - Diétád nagy kedvence lesz

Ennek a palacsintának nem a töltelékébe, hanem a tésztájába kerül mák.

Gluténmentes, puha amerikai mákpalacsinta - Diétád nagy kedvence lesz
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mákpalacsintával villámgyorsan végzel, így akár reggelire is kínálhatod. Attól, hogy gluténmentes, még tökéletes a tésztája, és fantasztikus az íze! Kis változtatással teljesen diétássá teheted, a cukrot helyettesítsd eritrittel vagy nyírfacukorral, és használj kókuszolajat. Kínálhatsz hozzá juharszirupot, mézet, lekvárt.

Mákpalacsinta recept

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 20 dkg gluténmentes lisztkeverék
  • 2.5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 2 evőkanál mák
  • 1 db tojás
  • 1 csipet
  • 2 teáskanál olaj
  • 1 db citrom
  • 1 teáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót, a citrom reszelt héját és a cukrot. Készíts egy lyukat a közepébe, és üsd bele a tojást. Öntsd hozzá a tejet, majd gépi habverő segítségével dolgozd simára a masszát. Végül forgasd hozzá a mákot és az olajat is. 
 

Egy serpenyőt kenj ki vékonyan olajjal, és oszlass el benne egy kisebb merőkanálnyi masszát. Süsd a palacsintát körülbelül két percig, majd, amikor buborékok jelennek meg a felszínén, fordítsd át, és várj, míg a másik oldala is szép színt kap. Érdemes minden palacsinta előtt kevés olajat tenni a serpenyőbe, hogy a tészta ne ragadjon le. Melegen tálalva a legfinomabb.  

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük