Gluténmentes, puha amerikai mákpalacsinta - Diétád nagy kedvence lesz
Ennek a palacsintának nem a töltelékébe, hanem a tésztájába kerül mák.

Gluténmentes, puha amerikai mákpalacsinta - Diétád nagy kedvence lesz
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mákpalacsintával villámgyorsan végzel, így akár reggelire is kínálhatod. Attól, hogy gluténmentes, még tökéletes a tésztája, és fantasztikus az íze! Kis változtatással teljesen diétássá teheted, a cukrot helyettesítsd eritrittel vagy nyírfacukorral, és használj kókuszolajat. Kínálhatsz hozzá juharszirupot, mézet, lekvárt.

Mákpalacsinta recept

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 20 dkg gluténmentes lisztkeverék
  • 2.5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 2 evőkanál mák
  • 1 db tojás
  • 1 csipet
  • 2 teáskanál olaj
  • 1 db citrom
  • 1 teáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót, a citrom reszelt héját és a cukrot. Készíts egy lyukat a közepébe, és üsd bele a tojást. Öntsd hozzá a tejet, majd gépi habverő segítségével dolgozd simára a masszát. Végül forgasd hozzá a mákot és az olajat is. 
 

Egy serpenyőt kenj ki vékonyan olajjal, és oszlass el benne egy kisebb merőkanálnyi masszát. Süsd a palacsintát körülbelül két percig, majd, amikor buborékok jelennek meg a felszínén, fordítsd át, és várj, míg a másik oldala is szép színt kap. Érdemes minden palacsinta előtt kevés olajat tenni a serpenyőbe, hogy a tészta ne ragadjon le. Melegen tálalva a legfinomabb.  

Ezt is szeretjük