Egyszerű, gyors mákos piskóta
A mákos piskóta nagyon lágy, nem száraz és szép magas.
A mákos piskóta önmagában is tökéletes csemege, öntettel vagy lekvárral leborítva pedig páratlan élvezetet nyújt. A tésztába mazsolát vagy meggyet is potyogtathatsz, variáld kedvedre!
Mákos piskóta
Hozzávalók 16 szelethez
Mákos piskóta
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál darált mák
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgákat keverd habosra a cukorral, majd forgasd bele a mákot és a reszelt citromot. Kanalanként add hozzá az átszitált, sütőporos lisztet. Addig kevergesd fakanállal, amíg a tészta homogén nem lesz.
Egy közepes méretű tortaformát vagy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. A sütőt ne nyisd ki legalább 15 percig, nehogy visszaessen a tészta. Ha a piskóta elválik az edény falától, biztos, hogy jó. Hagyd még egy-két percig a lekapcsolt sütőben, de nyisd ki az ajtaját. Csak akkor szeleteld fel, ha kihűl.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept