Mákos-mazsolás süti kelt tésztából: a tésztát a nagyi is így készítette
Ha puha, mákos-mazsolás sütit csomagolsz tízóraira, mindenki örömmel megeszi.

Mákos-mazsolás süti kelt tésztából: a tésztát a nagyi is így készítette
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Sok mindenre jó a teafaolaj, de nem mindegy, hogy használod »

5 nőies, könnyen elkészíthető frizura szemüvegeseknek »

Annyira megváltozott Bella Hadid, hogy sokan nem hiszik el, hogy nem plasztikáztatott »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha készítettél már valaha kelt tésztát, ezzel a mákos sütivel sem fog meggyűlni a bajod. Amennyiben még nem, akkor is bátran próbálkozhatsz. Lényeges, hogy szoba-hőmérsékletű hozzávalókkal fogj munkához. A mákos töltelék mazsolával még jobb. A tésztát kedvedre formázhatod, készíthetsz belőle táskát, tekercseket.  

Mákos-mazsolás süti

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg élesztő
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 csipet

Töltelékhez

  • 20 dkg darált mák
  • 10 dkg mazsola
  • 1 dl tej
  • cukor

Kenéshez

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit vedd ki a hűtőből egy órával a felhasználás előtt. A tejet langyosítsd meg, szórd bele a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és várd meg, míg felfut, azaz jól megemelkedik. A lisztet szitáld egy nagyobb tálba, és rakd hozzá a megkelt élesztőt, a vajat, a tojást, a tejfölt, a sót, és gyúrd össze. Amikor a tészta elválik a kezedtől, akkor jó. Ha szükséges, tejjel lazíthatsz rajta. Ha túl lágy, szórj hozzá lisztet. Fedd le tiszta konyharuhával, és meleg helyen keleszd egy órán át.
 

Közben a töltelékhez a tejet langyosítsd meg, add hozzá a mákot és az ízlés szerinti cukrot, végül pedig a mazsolát. 
A duplájára emelkedett tésztát lisztezett lapon nyújtsd téglalap alakúra, és körülbelül fél centi vastagra. Késsel vágd 10x10 centis darabokra, és kend meg a töltelékkel. Hajtsd össze háromszög alakúra, vagy tekerd fel, és kend meg a felvert tojással. Told a forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Tálalás előtt szórd meg porcukorral. 

Ezt is szeretjük