Hűtőben kelt mákos kifli gazdag töltelékkel: este összeállítod, másnap megsütöd
Ne csak ünnepekre süss mákos sütiket, a töltött, ízes kiflik egy pohár forró italhoz is jól mennek.

- Segítenek, ha pár nappal késleltetnéd a hajmosást, felfrissítik a frizurát: kíméletesebb szárazsamponok árakkal »
- A magyar plus size modell nem csak fehérneműben mutatja meg alakját: Sirokai Diána imádja a merész ruhákat »
- Mintha Cindy Crawfordot látnánk a retró fotókon, de nem ő az: az ikonikus smink is rásegít a kísérteties hasonlóságra »

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Orosz Barbara ilyen gyönyörű menyasszony volt: férjével először szerepelt címlapon
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
Állítsd össze a tésztát este, és másnap akár reggel megsütheted a foszlós, puha kifliket. Így csodás napindító lehet egy pohár itallal, vagy akár desszertként is számításba veheted. A tésztával könnyű bánni kezdőként is. A kifli puha lesz, szinte szétolvad a szájban.
Mákos kifli receptje
Hozzávalók
A tésztához
- 45 dkg liszt
- 12 dkg zsír
- 3 dkg élesztő
- 1.5 dl tej
- 1 dl tejföl
- 2 db tojás
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál cukor az élesztőhöz
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 25 dkg mák
- 1.5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál baracklekvár
- 1 evőkanál búzadara
A tetejére
- 1 db tojássárga
- tej
- mák
Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, szórj hozzá egy teáskanál cukrot, és morzsold hozzá az élesztőt. Várj körülbelül 10 percig, amíg megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold el a zsírral. Add hozzá a felfuttatott élesztőt, a sót, a cukrot, a tojásokat. Fokozatosan adagold hozzá a tejfölt. Nem biztos, hogy az összesre szükség lesz. Könnyen nyújtható, rugalmas masszát kell kapni. Formázz belőle három cipót, és tedd a hűtőbe egy éjszakára.
A töltelékhez a tejet forrald fel a kétféle cukorral, és tedd bele a mákot, a búzadarát. Húzd le a tűzről, és ízesítsd baracklekvárral. Várd meg, míg kihűl.
Pihentetés után nyújtsd ki a cipókat három milliméter vastagra és kör formájúra. Vágd egyforma nagyságú háromszögekre. Mindegyik közepébe kanalazz mákos tölteléket, tekerd fel, és formázz kifliket. A tetejüket kend le kevés tejjel összekevert, felvert tojássárgával, szórd meg kevés mákkal, és előmelegített sütőben, 190 fokon süsd aranybarnára körülbelül 25 perc alatt.
Omlós pitét is készíthetsz mákkal, sokkal egyszerűbb, mint gondolnád.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept