
7 isteni grillpác kerti sütögetéshez
Lassan itt a grillszezon, ezért nem árt, ha van néhány jó pácösszeállítás a tarsolyodban. Lehet csípős, édes, mustáros: ránk számíthatsz.

A héten már egyszer-egyszer ránk kacsintott a nyár. Érdemes elővenned a grillezőkészletet, beszerezned a szükséges mennyiségű faszenet és természetesen a sütni való húst.
Ha a szabadban sütögetnél, akkor mindenképpen pácold be a húsokat, akár egy nappal előtte, de pár órát feltétlenül hagyd pihenni a fűszeres lében.
Kaphatóak gyors grillpácok, melyek fél óra alatt átjárják a húst, de ezek nem olyan finomak, mintha te kevernéd ki, ráadásul rengeteg adalékanyagot tartalmaznak.
Találd meg a kedvenc összeállításotokat, és kísérletezz nyugodtan a páclevekkel.
Grillpác csirkéhez
Hozzávalók:
- 1 csésze extra szűz olívaolaj
- 2 fej fokhagyma
- 2 evőkanál tej
- 1 kiskanál édes vagy csípős őrölt paprika
- só
Az olívaolajba keverd bele a sót és az őrölt paprikát, majd add hozzá a tejet és az átpasszírozott fokhagymát. Jól keverd össze, forgasd bele a csirkedarabokat, és már mehet is a sütőre. Időnként forgasd meg a csirkét, és locsold meg a mártással.
Joghurtos pác
Hozzávalók:
- 1 pohár joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olaj
- 2 kávéskanál só
- 2 kávéskanál koriander
A koriandert mozsárban törd meg, a fokhagymagerezdeket tisztítsd meg, és nyomd át fokhagymanyomón. Az összes hozzávalót jól keverd össze, és máris használhatod baromfihúsok pácolására. Nem kell sokáig állnia benne a húsnak, elég bő egy óra.
Mustárpác
Hozzávalók:
- 1 kávéskanál bors
- 3 evőkanál mustár
- 5 evőkanál olívaolaj
- só
A borsot és a mustárt keverd össze az olajjal, majd sózd meg. Tedd bele a húsokat, és hűtőben hagyd állni 1-2 órát. Ezután már mehet is a grillre.
Valódi barbecue
Hozzávalók:
- só
- 1 teáskanál bors
- cukor
- 1 fej hagyma
- fél teáskanál chili
- 2 evőkanál worchestershire szósz
Keverd össze a hozzávalókat, forgasd bele a húst, és hagyd állni 2-3 órát. Akkor lesz finom, ha nem hagyod három óránál tovább pácolódni, mert különben megkeményedik a hús.
Mézes-pikáns keleti pác
Hozzávalók:
- 1 kávéskanál chili
- 2 evőkanál méz
- só
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál szójaszósz
Keverd össze alaposan a hozzávalókat, arra ügyelve, hogy a chilipor egyenletes legyen. Tedd bele a húst, hagyd pácolódni két órán át, majd mehet a grillrácsra vagy a sütőbe.
Zöldfűszeres pác
Hozzávalók:
- 2-3 dl olaj
- 4 evőkanál kefir
- késhegynyi őrölt feketebors
- 1 evőkanál oregánó
- 1 evőkanál bazsalikom
- 1 evőkanál kakukkfű
- 1 teáskanál pálinka, lehetőleg törköly
A fűszereket szárított állapotban használd. Alaposan dörzsöld szét őket, hogy az illóolajok felszabaduljanak. Keverd össze a zöldfűszereket a többi hozzávalóval, majd a pácba tedd bele a húst. Két órát hagyd állni benne, és már sütheted is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Csípős pác
Hozzávalók:
- 2 nagy chili paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 mokkáskanál cukor
- 1 evőkanál lime-lé
- 4 evőkanál olaj
A fokhagymát passzírozd át, a chilit aprítsd fel. Használhatsz chiliport is, abból elég egy teáskanálnyi. Keverd össze az összes hozzávalót, majd kend be vele a hússzeletek mindkét oldalát. Lefedve hagyd állni pár órát, majd süsd meg pirosra.