Krémes tejfölös, majoránnás krumplifőzelék: így nem lesz csomós

A majoránnás krumplifőzelék igazi szeretni való, házias fogás.

Majoránnás krumplifőzelék
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Van, hogy az egyszerű, őszinte ételek esnek a legjobban, mint ez a tejfölös, majoránnás krumplifőzelék. Hamar készen van, és semmi különös nem kell hozzá. A habaráskor a tejföl mellé mindig tegyél egy-két evőkanállal a főzőléből, ez a hőkiegyenlítés miatt fontos.

Majoránnás krumplifőzelék

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 3 dl tejföl
  • 3 babérlevél
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 teáskanál majoránna
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, karikázd fel, tedd egy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Reszeld bele a hagymát, sózd, borsozd, adj hozzá babérlevelet, majoránnát, és lefedve kezdd el főzni. Nagyjából negyedóra alatt megpuhul. Ne nagyon hagyd magára, mert hamar szétfő. Közben készítsd el a habarást. A tejfölt kézi habverő segítségével keverd simára a liszttel, és adj hozzá néhány evőkanállal a főzelék levéből is. Az így kapott habarást lassan csorgasd a krumplihoz, közben folyamatosan kevergesd a habverővel. Forrald össze, amíg besűrűsödik, és tálalhatod is.

Régi, de ma is nagyon népszerű kedvenc a zöldbabfőzelék is.

Mamaféle zöldbabfőzelék egyszerűen: krémes, tejfölös rántással a legfinomabb

A zöldbabfőzelék zsenge zöldségből készítve a legfinomabb, de ha csak mirelit van kéznél, abból is összedobhatod.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük