Krémes tejfölös, majoránnás krumplifőzelék: így nem lesz csomós
A majoránnás krumplifőzelék igazi szeretni való, házias fogás.
Van, hogy az egyszerű, őszinte ételek esnek a legjobban, mint ez a tejfölös, majoránnás krumplifőzelék. Hamar készen van, és semmi különös nem kell hozzá. A habaráskor a tejföl mellé mindig tegyél egy-két evőkanállal a főzőléből, ez a hőkiegyenlítés miatt fontos.
Majoránnás krumplifőzelék
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 3 dl tejföl
- 3 babérlevél
- 2 evőkanál liszt
- 1 kis vöröshagyma
- 1 teáskanál majoránna
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, karikázd fel, tedd egy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Reszeld bele a hagymát, sózd, borsozd, adj hozzá babérlevelet, majoránnát, és lefedve kezdd el főzni. Nagyjából negyedóra alatt megpuhul. Ne nagyon hagyd magára, mert hamar szétfő. Közben készítsd el a habarást. A tejfölt kézi habverő segítségével keverd simára a liszttel, és adj hozzá néhány evőkanállal a főzelék levéből is. Az így kapott habarást lassan csorgasd a krumplihoz, közben folyamatosan kevergesd a habverővel. Forrald össze, amíg besűrűsödik, és tálalhatod is.
Régi, de ma is nagyon népszerű kedvenc a zöldbabfőzelék is.
Mamaféle zöldbabfőzelék egyszerűen: krémes, tejfölös rántással a legfinomabb
A zöldbabfőzelék zsenge zöldségből készítve a legfinomabb, de ha csak mirelit van kéznél, abból is összedobhatod.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció