A hagyományos májgaluska bevált receptje: ilyen egyszerű a fantasztikus levesbetét
A májgaluska akkor tökéletes, ha nem kemény, de nem is esik szét. A megfelelő arányokat azonban nem könnyű eltalálni.

A hagyományos májgaluska bevált receptje: ilyen egyszerű a fantasztikus levesbetét
Ez is érdekelhet

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

Utazás Kiállítás - Aktív hétvége van. Kezdd itt a nyaralás tervezését! (x)

Erről a magyar kozmetikai márkáról beszél mindenki (x)

beauty and style

Évekkel öregebbnek mutat, ha így húzod ki a szemöldököd: egy apróságon múlik »

Cardi B tüzes kedvében van: vörös ruhában forrósítja fel a levegőt »

Gyors tipp, ha nem áll sehogy a rövid haj: csinos frizura egy perc alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem véletlen, hogy a májgaluska az egyik legkedveltebb levesbetét. Könnyű, gyors, laktató és finom. Sertés- vagy csirkemájból is készítheted, utóbbi lágyabb. Nagyobb mennyiséget is gyárthatsz egyszerre, és egy részét lefagyaszthatod. Hagyd a mirelitet a boltban, otthon sem okozhat nehézséget, és legalább tudod, hogy mit eszel.  

Májgaluska recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg máj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 5 dkg búzadara
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A májat daráld le, vagy éles késsel kapard meg. Rakd egy tálba, add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a tojást, a búzadarát, a zsemlemorzsát, ízesítsd sóval és borssal. Pihentesd 10 percig, hogy a zsemlemorzsa kicsit megszívhassa magát. Ha lazítanál a masszán, adj hozzá egy-két evőkanál vizet. Keményebbé pedig búzadarával vagy liszttel teheted. 

Szaggasd evőkanállal forrásban lévő vízbe vagy levesbe. Főzd meg körülbelül 10 perc alatt. Amikor feljönnek a galuskák a leves felszínére, vágj ketté egyet, ha belül homogén, akár tálalhatod is. 

Ezt is szeretjük