A hagyományos májgaluska bevált receptje: ilyen egyszerű a fantasztikus levesbetét

A májgaluska akkor tökéletes, ha nem kemény, de nem is esik szét. A megfelelő arányokat azonban nem könnyű eltalálni.

A hagyományos májgaluska bevált receptje: ilyen egyszerű a fantasztikus levesbetét
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem véletlen, hogy a májgaluska az egyik legkedveltebb levesbetét. Könnyű, gyors, laktató és finom. Sertés- vagy csirkemájból is készítheted, utóbbi lágyabb. Nagyobb mennyiséget is gyárthatsz egyszerre, és egy részét lefagyaszthatod. Hagyd a mirelitet a boltban, otthon sem okozhat nehézséget, és legalább tudod, hogy mit eszel.  

Májgaluska recept

Hozzávalók

  • 50 dkg máj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 5 dkg búzadara
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A májat daráld le, vagy éles késsel kapard meg. Rakd egy tálba, add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a tojást, a búzadarát, a zsemlemorzsát, ízesítsd sóval és borssal. Pihentesd 10 percig, hogy a zsemlemorzsa kicsit megszívhassa magát. Ha lazítanál a masszán, adj hozzá egy-két evőkanál vizet. Keményebbé pedig búzadarával vagy liszttel teheted. 

Szaggasd evőkanállal forrásban lévő vízbe vagy levesbe. Főzd meg körülbelül 10 perc alatt. Amikor feljönnek a galuskák a leves felszínére, vágj ketté egyet, ha belül homogén, akár tálalhatod is. 

Ezt is szeretjük